cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Els impulsors de la campanya per una candidatura unitària esperen que Ara Més acordi una llista amb la resta de partits no sucursalistes

Els impulsors de la campanya per una candidatura unitària celebren la creació d’Ara Més (MÉS per Mallorca, Més per Menorca, Ara Eivissa i independents), i esperen que aquesta nova formació sigui «una primera passa cap a un acord més ampli amb la resta de partits de país» per constituir una llista única al Congrés espanyol.

«La consecució d'un diputat propi a les darreres eleccions va requerir al voltant de 39.000 vots, una xifra a la qual El Pi i MÉS no s’hi han aproximat mai en solitari. Per responsabilitat i pel bé de les Illes Balears, per tant, esperam que uneixin esforços i acordin una llista única perquè no es perdi cap vot pel camí», han remarcat.

A més, han explicat que els programes electorals de MÉS i El Pi per a les eleccions espanyoles «coincideixen en la necessitat del concert econòmic, de la defensa de l'autogovern, del traspàs de competències i de la protecció de la llengua i cultura pròpies de les Balears, uns punts en comú més que suficients per consensuar una sola llista electoral».

Així mateix, els impulsors de la campanya celebren les primeres adhesions que s’han rebut a la pàgina web candidaturaunitaria.cat, entre les quals hi ha l’escriptora Elisabet Abeyà, el pedagog i filòleg Bartomeu Abrines, l’historiador Gabriel Ensenyat, l’economista Mercè Garau, el president de l’Escola i Música i Danses de Mallorca Gabriel Frontera, l’escriptor Miquel López Crespí, l’historiador Xavier Margais, l’escriptor Sebastià Portell, la filòloga Cathy Sweeney, el músic Càndid Trujillo i l’expresident de les Illes Balears Cristòfol Soler, entre molts altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per piripipi, fa 9 mesos
Amb el PI que governa amb VOX a Llucmajor?
Valoració:1menosmas
Per Maria, fa 9 mesos
Duim 40 anys amb:

- una llei de partits politics amb un funcionament autoritari amb tot el que aixó implica (un disseny jerarquitzat; manca de control; una cúpula amb un gran poder; compatibilitzar un càrrec de diputat amb un càrrec dins el partit; no limitació de mandat, hi ha 70 diputats que han mantingut els escons en 7 legislatures).

- una llei electoral consensuada amb els franquistes (amb sistemes de llista tancada bloquejada, això vol dir q els diputats no son elegits pels ciutadans, sinó pels partits).

- ni que di del finançament dels partits; condonació de crèdits (=donació)

Es a dir, escletxes per la corrupció. Ara deman: queda esperança per un canvi profund? Jo no ho crec, tot seguirà igual, i es per aixó que ens hem d’anar d’aquesta soll.
Valoració:1menosmas
Per UNA nació, UN estat, UNA república, fa 9 mesos
Som UNA nació i necessitam UN estat, UNA república, i la república que convé a tots els territoris catalans (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer) és la República catalana.
Valoració:0menosmas
Per Bernat, fa 9 mesos
Si els partits de la terra no fan front comú i tornen a dividir el vot, tots aquests bons desitjos que deis en aquests comentaris seran fum. Els partidismes i sectarismes ens duen de cap al desastre.
Valoració:1menosmas
Per Nofret, fa 9 mesos
Obtenir un representant de les Illes Balears al Congrés dels Diputats, no ha de significar sols anar a exigir més almoines i ajudes, sobretot ha d’implicar una actitud clara per acabar amb els privilegis i que l'estat espanyol ens llevi les mans de damunt. Per això sols hi ha un camí, obtenir la força necessària teixint aliances polítiques amb altres partits antimonàrquics d'arreu del estat espanyol. No sols hem d’anar a captar més doblers dels que l'estat s'emporta de les Illes. Els nostres representants s'han d’implicar en la lluita per la democratització del estat i el respecte a tots els pobles que actualment en formem part.
Valoració:3menosmas
Per doiades, fa 9 mesos
Si clar Guillem, a la campanya regalarà bosses de Quelitas!
Valoració:-1menosmas
Per Maria, fa 9 mesos
Limitar el parc mòbil; reduir els creuers; deixar d’ampliar carreteres innecesàries: no augmentar places hoteleres; i tira a tira ampliar la base independentista per anar-nos-en. Anem per feina. Visca la Republica de les Illes Balears
Valoració:3menosmas
Per Un de's plà, fa 9 mesos
Sí Guillem, però jo el que vull és un que defensi les illes i lluiti per resoldre els nostros problemas d'aquí, i planti cara a Madriz i després els altres asuntes .
Valoració:4menosmas
Per Et conec herbeta, fa 9 mesos
Em sembla que hi ha un infiltrat espanyolista.
No crec que sigui un doble!
Valoració:6menosmas
Per Emigrante, fa 9 mesos
De acuerdo contigo Guillem.
Jaume Sastre sería un gran candidato para MES.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente