algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 7.61°
16°

Creus que és necessària una campanya per fer una candidatura unitària de país de cara a les eleccions estatals?

'Per una candidatura unitària de país al Congrés de diputats'. Amb aquest lema s'ha presentat aquest cap de setmana a Palma una campanya que parteix d'un grup de personalitats de la societat civil, que reclamen als partits de país que acordin una candidatura de consens a les eleccions al Congrés espanyol de diputats.

Així, la iniciativa apel·la als partits polítics de país: MÉS per Mallorca, El Pi, Més per Menorca, Ara Eivissa, Gent per Formentera, etc., així com a les formacions locals independents, perquè iniciïn converses de cara a acordar una llista conjunta per assolir l'objectiu de tenir una veu pròpia a Madrid.

Els portaveus de la iniciativa han destacat la necessitat de «tenir una veu pròpia a Madrid per defensar els interessos de les Balears, més urgent i imprescindible que mai davant la manca de finançament estatal, l'etern ajornament del règim fiscal especial, els atacs a la llengua i la cultura pròpies, la superpoblació sense control, la recentralització i les amenaces de l'extrema dreta a l'autogovern».

La campanya, que consisteix en l'adhesió al seu manifest, ja compta amb nombrosos suports. Com ja ha publicat dBalears, les personalitats impulsores de la campanya són: Gabriel Barceló Bover, Antoni Bennàssar Moyà, Gabriel Bibiloni, Jordi Caldentey 'Gorrió', Llorenç Capellà Fornés, Margalida Capellà Fornés, Nicolau Dols Salas, Sebastià Frau Gaià, Joan Guasp Vidal, Isidor Marí Mayans, Guillem Morro Veny, Felip Munar Munar, Maria-Antònia Oliver Cabrer, Climent Picornell Bauzà, Toni-Lluís Reyes i Ivan Solivellas.

Davant aquesta situació, dBalears demana als seus lectors si creuen que una campanya per reclamar una candidatura unitària de país és més necessària que mai. Les possibles respostes de l'enquesta són les següents:

-Sí, cal unir forces per aconseguir almenys un diputat amb veu pròpia a Madrid.

-No, tanmateix, no s'aconseguirà superar el llindar de vots per aconseguir representació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lo cert, fa mes de 2 anys
Lo cert és, que "ells" no canviaran res perquè així els va de conya, som nosaltres que els hem de fer canviar, tanmateix i més del mateix no aporta res, aquí podem opinar faltaria més, però si no provam cosas novas no sabrem mai si podría anar bé.
Valoració:0menosmas
Per Expulsionista, fa mes de 2 anys
Típic. Diuen anar a Mandril a tenir veu pròpia, però en realitat volen els mateixos privilegis. NO gràcies. La política espanyola no té cap propòsit.
Valoració:3menosmas
Per Sospita, fa mes de 2 anys
Sospitam que qui insulta en Sastre, en Domènech, en Palou i companyia no és cap fatxa, fatxa de dretes volem dir.
Valoració:-3menosmas
Per És clar, que si., fa mes de 2 anys
És ben necessari, explicar-li a la gent de la nostra comunitat, que fa falta tenir represetants de partits nostros a Madrid, que defensin els nostros interessos, fent-los veure que els dos senadors de Més que hem tingut i tenim, han fet més feina els tots sol, i feina positiva, que tota la resta de senadors per les Illes Balears junts.
S'ha de treballar per fer perdre la por a tirar el seu vot.
Valoració:3menosmas
Per Si no t'agrada, no venguis per aqui, fa mes de 2 anys
Balutxo, Jaume Sastre, Domenech, Palou, son tots ells persones ben dignes i ben decents. No com els insultadors maleducats, assejadors i covards, que venen a cada article a deixar lrs seves vomitades d'odi per molestar, sobre tot el fatxa idiota que se pensa anar d'incògnit.
Valoració:8menosmas
Per Dependrà, fa mes de 2 anys
Dependrà de si el candidat és independent d'un partit o de ssi hi estarà sotmès per mor de la seva militància o afiliació. La gent està molt escalivada i una futura candidatura haurà de donar moltes garanties.
Valoració:5menosmas
Per Ferragut, fa mes de 2 anys
Sí, però Més per Mallorca prefereix anar amb partits sucursalistes que amb forces d'aquí com ja ha demostrat, i no pareix que res canviï.
Valoració:13menosmas
Per Sí, sí, sí, fa mes de 2 anys
Sí, amb una llista encapçalada per en Sastre i seguida d’en Domènech, en Balutxo i en Palou. Imprescindible.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente