cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 18°
22°

L'equip de govern de l'Ajuntament de Palma no comparteix la decisió judicial sobre els abocaments d'EMAYA

L'equip de govern de l'Ajuntament de Palma ha manifestat aquest dimarts que no comparteix la decisió judicial sobre els abocaments d'EMAYA, segons la qual s'aprecien indicis de delicte contra el medi ambient pels vessaments fecals a la badia de Palma i es rebutgen les peticions d'arxivament del cas presentades per l'actual regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, i la resta d'imputats. De fet, l'equip de govern ha remarcat que s'han fet més actuacions que mai per a solucionar aquest problema. «El llistat de les accions és llarg i inqüestionable i demostra la ferma voluntat de no amagar, sinó de revertir els abocaments a la mar», han remarcat.

Durant el passat mandat, quan Truyol va estar al capdavant d'EMAYA, es va:

  • Netejar el col·lector d'aigües pluvials de Platja de Palma (peixera): no s'havia netejat en 20 anys.
  • Recuperar el cànon de sanejament. Un cànon finalista que el govern del PP va decidir que s'havia de destinar a altres coses.
  • Posar en marxa projectes clau per a revertir la situació: tanc de laminació i col·lector interceptor. Aquestes dues obres suposen reduir en un 90% els tancaments de les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí.
  • Comprar els solars per a ubicar la nova depuradora.

Durant l'actual mandat:

  • S'estan executant les obres del tanc i el col·lector. Estaran llestes per a aquesta temporada de platges.
  • S'ha tancat el finançament per a la construcció de la nova depuradora. El conveni ja està signat.
  • S'ha acceptat l'emissari llarg per a protegir la posidònia.

«Som l'equip de govern que més ha fet per a revertir la situació», ha dit Neus Truyol en roda de premsa. La regidora ha comparegut acompanyada pel portaveu del PSIB-PSOE a l'Ajuntament, Francisco Ducrós, i pel representant de Podem, Alberto Jarabo. Truyol ha subratllat que «a les darreres dècades no es varen fer les inversions necessàries per a arreglar unes estructures de sanejament deficitàries» i que fins al passat mandat «no s'havien tancat les platges per a protegir la salut pública» en cas de vessaments.

A més, la regidora ha criticat que «s'hagi encausat l'equip de govern que més ha fet per a revertir els abocaments». «Reduir els vessaments i informar-ne no és cap delicte», ha continuat, a més de mostrar la seva sorpresa perquè «la investigació s'emmarqui en anys molt concrets», sense qüestionar altres equips de govern, malgrat que els vessaments es produeixen des de fa dècades.

EMAYA no té competències per a la construcció d'un nou emissari i una nova depuradora. Malgrat això, es feren gestions tot d'una des de la presidència per a revertir la situació, motivada per l'obsolescència d'una depuradora dels anys 70 i una xarxa de clavegueram única per a fecals i pluja. L'empresa municipal complia i compleix amb tota la normativa sectorial protectora del medi ambient, remarquen. «La investigació es va iniciar per noms que no tenen a veure amb el medi ambient. De fet, la denúncia la va fer una persona vinculada a la dreta que discrepava del Decret de Posidònia», ha afegit. Segons Truyol, rere aquesta situació «hi ha una persecució política per motius econòmics».

Per tots aquests motius, l'equip de govern no entén que, qui més ha fet per a revertir la situació, acabi encausat i que no s'investigui a qui menys va fer per a pal·liar el problema.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per El PP també ho diu, fa mes de 2 anys
El PP també es queixa de persecució judicial quan els duen a la barra.
Valoració:-1menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys
La persecució judicial no pretén esbrinar les responsabilitats mediambientals pels abocaments de fecals a la badia, ni tampoc els riscos que varen suposar els abocaments continuats durant tants d’anys i pels banyistes. L'objectiu es desacreditar la persona i tota la gent col·laboradora que intentaren posar-hi remei
Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente