muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Més del 66% dels nostres lectors consideren que una possible coalició de Más País i MÉS per Mallorca de cara a les eleccions estatals «diluiria el sobiranisme»

Majoria ajustada. El 66,59% dels nostres lectors consideren que una possible coalició de Más País i MÉS per Mallorca de cara a les eleccions estatals «diluiria el sobiranisme» i convertiria la formació liderada per Lluís Apesteguia en «una sucursal del partit d'Errejón».

Per contra, el 33,41% dels lectors consideren que amb aquesta coalició «s'aconseguiria unir forces i treure almenys un representant per les Balears».

Possibles acords

El líder de Más País, Íñigo Errejón, anuncià la setmana passada des de Palma la possibilitat d'establir aliances polítiques amb MÉS per Mallorca. Unes aliances que podrien passar per desenvolupar una coalició conjunta de cara a les eleccions generals.

En un primer moment, des de MÉS asseguraren que ambdues formacions comparteixen punts de contacte i que miren amb bons ulls la «referència» política que representa Errejón respecte a temes com la justícia social o el model d'Estat plurinacional.

Ara bé, el passat dilluns, Apesteguia sortia a contrarestar aquestes possibles aliances assegurant i deixant ben clar que no existeix cap acord programàtic ni electoral amb Más País.

Sigui com vulgui, sembla que les opinions dels lectors estan dividides i que, en qualsevol cas, una possible aliança electoral hauria de passar per defensar el sobiranisme com tret identitari de MÉS per Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa mes de 2 anys
Les aliances a l'ambit d'Espanya, son imprescindibles per vencer les clavegueres i la força bruta del estat, les forces uniformitzadores d'espanya i els diferents poders judicials medievals copats per les dretes. Teixir aliances amb BILDU, BLOQUE GALLEGO i MAS PAIS entre d'altres formacions d'esquerres, no fan de MÉS una formació més independentista, però tampoc més espanyolista. Simplement possibiliten que MÉS sigui un actor més important i que ens tinguin més en compte.
Valoració:1menosmas
Per Significatiu, fa mes de 2 anys
Això vol dir que un 35% vol ser un partit sucursalista. Segurament la direcció de Més ha instat la seva militància a votar a favor de pactar amb el partit madrileny. Apesteguia simplement va dir que la coalició no seria possible perquè a les Illes els madrilenys no farien candidatura, però no va dir que no hi estigui d'acord. Més ja és un projecte merament federalista, de l'estil d'Oltra i Colau, i només teòric. Amb l'autonomisme estan encantats.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente