algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Barcelona surt al carrer per defensar l'educació en català i protestar per les retallades

196907

En el quart dia de mobilització, i tot i ja fer dues setmanes que els mestres i professors de Catalunya es manifesten al carrer per protestar en contra de les retallades i l'augment del castellà a les escoles, la comunitat educativa ha tornat a omplir els carrers de Barcelona aquest dimarts.

Els organitzadors de la convocatòria han assegurat que 40.000 persones han recorregut la Diagonal, el carrer Balmes i la Via Augusta fins a arribar al Departament d'Educació, una xifra que la Guàrdia Urbana rebaixa fins als 10.000. El mateix passa amb el percentatge de seguiment de la vaga. Tot i que els sindicats asseguren que ha estat del 50 per cent, la conselleria de Josep Gonzàlez-Cambray afirma que només ha estat del 9,9 per cent.

Cambray ha estat el protagonista d'aquesta enèsima mobilització, però precisament per la seva absència. Si bé aquestes manifestacions van començar demanant la «dimissió» del conseller, després ja es va passar al «cessament», i ara els sindicats han apuntat directament al Govern i al president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Consideren que si les negociacions amb el Departament d'Educació han acabat bloquejades no ha estat només per culpa de la conselleria, sinó per l'executiu català en el seu conjunt.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vergonya!, fa mes de 2 anys
Vénen a la notra terra perque els dóna la gana, sense demanae-nos permís a noltros, els hem els hem d'aguantar l fer-los lloc, a sobre van a per noltros i intenten per tots els mitjans arrebassar-nos la nostra cultura, canviar la nostra Història i prohibir la nostra llengua. I els jutges posats pels fatxes que no volen deixat els seus càrrecs malgrat ja estiguin prescrits fa anys, els dónen la raó a ells perque son de la mateixa ideologia..
Quina serà la propera? Expulsar-nos de la nostra terra?
És una injustícia i una selvatjada, perque si només se fa cas a l'article que diu que els espanyols poden anar per tot el territori espanyol, però no fan cas del que diu que s'han de mantenir i promocionar les llengues oficials que no son l'Espanyol al seu territori, no s'aplica bé la Constitució i s'en fa un ûs fraudulent d'ella.
Valoració:3menosmas
Per És una escopinada a tots els catalanoparlants, fa mes de 2 anys
No hi ha dret.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente