algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Apesteguia (MÉS): «El paper de l'Estat espanyol amb el poble sahrauí és una successió contínua de traïcions»

Lluís Apesteguia, coordinador de MÉS per Mallorca, ha manifestat aquest dissabte la «total oposició» de la formació ecosobiranista amb el canvi de posició del Govern espanyol en el conflicte entre el Sàhara Occidental i el Marroc.

L'Estat espanyol, de la mà del govern del PSOE i Podemos, ha enviat aquesta setmana una carta al regne del Marroc on mostra la seva conformitat amb el pla marroquí que vol dotar al Sàhara Occidental d'un estatut de regió autònoma dins el regne alauita.

«Aquest estatut només pretén assegurar l'ocupació marroquina d'un territori que històricament no els correspon i que per damunt de tot només pertany als seus legítims habitants: els ciutadans i ciutadanes del Sàhara Occidental» ha explicat Apesteguia.

El coordinador de MÉS ha volgut recalcar que «el paper de l'Estat espanyol amb el poble sahrauí és una successió continua de traïcions. Ara fa quasi 50 anys ho va fer el rei Juan Carlos I per assegurar el seu tron i ara ho fa Pedro Sánchez, amb el suport de Podemos, per motius econòmics i estratègics que violen els drets humans i sobretot del dret inalienable dels i les sahrauís a decidir lliurement el seu futur».

Des de MÉS per Mallorca es «condemna de manera enèrgica» aquest canvi de posició del govern de PSOE i Podemos en el conflicte entre el Sàhara Occidental i el Marroc perquè, segons apunta Apesteguia: «Espanya tria la solució marroquina, és a dir, la que exerceix el seu poder mitjançant la força de les armes i menysté el dret sobirà dels sahrauís a escollir l'estatus polític del seu territori».

«Allò que pretén Putin a Ucraïna és allò que està aconseguint el Marroc al Sàhara Occidental gràcies al paper del Govern espanyol», ha apuntat el coordinador ecosobiranista.

MÉS per Mallorca ha apuntat també que aquest canvi de posicionament d'Espanya sobre el conflicte entre el Sàhara Occidental i el Marroc no era als programes electorals ni de PSOE ni de Podemos, i tampoc s'ha debatut a cap parlament.

En aquesta línia n'ha qüestionat la legitimitat democràtica: «No és la traïció d'un poble a un altre, sinó de persones i organitzacions ben concretes: és la traïció de Pedro Sánchez, Yolanda Díaz, PSOE i Podemos», ha conclòs Apesteguia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa mes de 2 anys
Més n'és còmplice. I sobretot ERC i Unidas Podemos (el PCE). Menys paraules i més fets. Dur a les Corts (Més és al Senat) el tema i obligar al PSOE a fer una passa enrere.
Valoració:4menosmas
Per El PSOE, tranquil, fa mes de 2 anys
Els del PSOE estan ben tranquils perquè saben que els de Podemos, Més, Compromís i tota la resta lladren però no mosseguen. Aviu mateix, Belarra ha dit que tot i el nou suposat desacord, "hay que cuidar la coalición".
Valoració:9menosmas
Per oi d´Ñ, fa mes de 2 anys
Sempre hem vist a Ñ al costat del més fort ! Mai ha arriscat en la justícia universal ni en les idees justes, sempre s´ha posat al costat dels més forts. Busca la foto amb els guanyadors, com a la guerra del Golf, sense arriscar ni un pèl, i contínuament vigilant per si pot grapejar alguna cosa per endur-se-la a casa. Pena d´Ñ !
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente