algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Armengol demana mesures al Govern espanyol per a pal·liar l'augment de preus dels carburants

La presidenta del Govern, Francina Armengol, que aquest diumenge ha participat en la XXVI Conferència de Presidents, celebrada a l'illa de La Palma, ha sol·licitat a l'Estat que impulsi mesures per a pal·liar l'augment de preus dels carburants que vagin dirigides tant al sector primari com el de transports.

Segons ha manifestat la presidenta Armengol en roda de premsa, «la insularitat fa que les Balears siguin un territori més dependent del transport, tant interilles com mercaderies».

Per aquest motiu, s'ha demanat «especial atenció» al Pla en què es treballarà de manera conjunta tant des de l'Estat com de les comunitats autònomes.

Més especialment, s'han sol·licitat mesures per a pal·liar la pujada dels carburants al sector primari i transports que són, ha afegit, «els que es veuran més afectats per aquesta situació d'augment de preus».

En concret, el Govern ha plantejat, en relació al transport de persones, «aminorar o fixar despeses, amb ajudes per al combustible a les companyies o bé de la fórmula que pugui procedir el Govern espanyol i la Unió Europea per a evitar que es dispari el preu que paguen els residents pel seu transport entre illes o amb la Península».

Mentrestant, en relació al transport de mercaderies, ha demanat «ampliar» el marc de la regulació de minimis, a nivell d'Unió Europea, que caduca el proper dia 30 de juny, per a poder ajudar les empreses a ser subvencionades en el transport de mercaderies.

En qualsevol cas, ha precisat que aquestes qüestions es tractaran «en més profunditat» en la conferència sectorial, amb les vicepresidentes Calviño i Ribera i la resta de comunitats autònomes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.