cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
13°

El Pi insta la Conselleria d’Educació a impulsar cursos de primers auxilis per als docents i equips directius

194967

La comissió d’Assumptes Socials, Drets Humans i Esports del Parlament ha aprovat una iniciativa d’El Pi-Proposta per les Illes Balears que insta la Conselleria d’Educació i Formació Professional a impulsar cursos de formació teòrica i pràctica en primers auxilis als docents i equips directius de tots els centres de les Illes Balears.

L’agitada activitat diària als centres educatius pot generar multitud de situacions que requereixen atenció primària o primers auxilis. Aquesta realitat transforma els docents i els equips directius en protagonistes de situacions d’emergències i posa a les seves mans no només l’educació dels alumnes sinó també la seva salut.

Així, la diputada Lina Pons ha assenyalat que «seria de gran utilitat que tots els docents i els equips directius tenguessin uns coneixements bàsics sobre primers auxilis per a actuar en cas que es presentin situacions d’urgència».

En aquest sentit, la diputada ha explicat que els docents reben una formació de primers auxilis quan aproven les oposicions, «però no és suficient, ja que només adquireixen conceptes teòrics que precisen ser complementats amb formació pràctica, a més d’un reciclatge anual».

Amb tot, Pons considera que tots els centres educatius «haurien de comptar amb personal format per fer front, d’una manera efectiva i segura, a possibles situacions d’emergències de salut amb l'objectiu d’auxiliar l’alumne en un primer moment fins a l’arribada d’assistència especialitzada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llangardaix, fa mes de 2 anys
Ja n'hem de formació. Potser també hem d'aprendre a col.locar una clavícula i ja que hi som a vacunar. El que necessiten els centres educatius és personal sanitari qualificat.
Valoració:1menosmas
Per Florenci, fa mes de 2 anys
Propòs que tots els polítics en actiu, tant del poder legislatiu com de l'executiu, facin cursos de primers auxilis «per fer front, d’una manera efectiva i segura, a possibles situacions d’emergències de salut, amb l'objectiu d’auxiliar el diputat, diputada, conseller o consellera en un primer moment fins a l’arribada d’assistència especialitzada».
Valoració:0menosmas
Per Ramon, fa mes de 2 anys
Els equips directius també són docents.
Valoració:0menosmas
Per Bergant, fa mes de 2 anys
No en som votant. En aquesta proposta teniu tot el meu suport.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente