algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
17°

El Parlament condemna l'escalada d'LGTBI-fòbia a Europa

La Sala de les Cariàtides ha acollit aquest dimarts una nova sessió plenària, durant la qual s'ha aprovat una Proposició no de Llei de condemna a l'escalada d'LGTBI-fòbia a Europa i que demana al Govern espanyol que s'oposi a totes les legislacions i accions de governs que suposin una reculada en drets.

La PNL inclou igualment una condemna expressa de l'assassinat del jove gallec Samuel Luiz Muñiz, darrera víctima mortal de l'LGTBI-fòbia a l'Estat espanyol.

A la defensa de la PNL, presentada pels socis del Pacte, el diputat del PSIB Joan Ferrer ha alertat que el missatge de l'odi s'estén per tota Europa i ha recordat que la Unió Europea ha hagut d'advertir països com Polònia o Hongria de quins són els valors de la Unió davant de determinades realitats.

Ferrer ha criticat que a una resolució del Parlament Europeu sobre els drets de les persones LGTBI a Hongria, els representants espanyols del PP i Vox «van escollir el bàndol equivocat».

Per part seva, la portaveu adjunta d'Unidas Podemos, Esperança Sans, ha lamentat que a l'Estat espanyol «la ultradreta comparteix a la seva agenda l'eliminació dels drets de les persones LGTBI i sembrar l'odi i la intolerància».

En la seva intervenció, el portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha censurat el «silenci còmplice» del PP davant «el discurs de l'odi que propaga l'extrema dreta».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.