muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

[VÍDEO] Vidal rebutja que un carrer de Madrid dugui el nom del creuer franquista 'Baleares'

El senador de MÉS ho ha anunciat amb els senadors d'Adelante Andalucía, Compromís i Geroa Bai

El senador de designació autonòmica per les Illes Balears Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, ha manifestat, conjuntament amb els senadors d'Adelante Andalucía, Compromís i Geroa Bai amb els que comparteix grup a la cambra alta, la seva oposició que la Justícia espanyola hagi revocat la llei de memòria històrica i faci possible «la ignomínia que Madrid tengui un carrer a nom del creuer de guerra feixista Baleares».

Vidal ha recordat que el Baleares «a principis de febrer de 1937, ara fa just 85 anys, va ser el responsable de la massacre de entre 3000 i 6000 persones a la denominada 'Desbanda' a la carretera del litoral entre Màlaga i Almeria: una de les pitjors atrocitats de la guerra civil espanyola, que va sumar-se a altres bombardejos terribles a Castelló i a Benicarló».

En aquest sentit i apel·lant «a la veritat, la justícia i la reparació» l'ecosobiranista ha fet palès que la revocació de la llei de memòria «és una barbaritat» i que «la decència democràtica i el compromís antifeixista exigeixen que ni el carrer de Madrid ni el monòlit de Palma -en referència al monument erigit a la plaça de Sa Feixina- continuïn».

El senador mallorquí ha dit sentir «vergonya com a mallorquí que un creuer de guerra amb el nom Baleares cometés aquells crims espantosos» i ha fet una crida a «tots els demòcrates de l'Estat» a no permetre que la memòria del que va significar el terror franquista «quedi en l'oblit».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tropa truculenta !, fa mes de 2 anys
Mallorquín, Guapy (amb es rímmel desfet), Emigrante...
FIRMES !
Valoració:2menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys
@Pepita
Pues apañados estamos.
Valoració:-1menosmas
Per ¿?, fa mes de 2 anys
Si Vidal és el millor polític que tenim, com així l'han embarcat cap al Senat, cambra on hi envien els polítics amortitzats?
Valoració:-2menosmas
Per Pobleret, fa mes de 2 anys
Qunia llastima que el nom de Baleares. concretament en aquest creuer sanguinari, mereixi un carrer. És una infàmia amb la cranisseria que va fer.
Valoració:4menosmas
Per Sr, fa mes de 2 anys
no lleva mascarilla
Valoració:-2menosmas
Per Pepeta, fa mes de 2 anys
Aquest senyor és el millor polític de les Balears.
Valoració:4menosmas
Per Dissortadament noltros no podem dir res, fa mes de 2 anys
Està molt bé el que diu Vicenç Vidal, però si a Palma tenim un monument nazi-feixista lleig, horrorós, que roba espai al parc i que que els polítics locals dels mateixos partits que protegeixen al carrer de Madrid, també protegeixen aquest monument dedicat al mateix vaixell, que dit sigui per enèssima vegada va assassinar a tanta gent innocent, no li poden fer massa cas.
És una vergonya, que vuitanta sis anys després del cop d'estat, que va provocar una guerra mal anomenada civil, el feixisme continui podrint a totes les institucion democràtiques, així com a la vida quotidiana de la gent, perque aquesta doctrina erràtica ho desestabilitza tot i ells sempre queden impunes.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente