algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

El Pi critica a Hisenda que no publiqui les balances fiscals, tot i haver-ho aprovat el Parlament el 2020

Aquest dimarts, 1 de febrer, el portaveu d'El Pi-Proposta per les Illes Balears, Josep Melià, ha criticat a la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez, la no publicació de les balances fiscals. «La consellera ens ha vengut a dir que no tenen intenció de publicar les balances, i, per tant, incomplir l'acord adoptat el 18 de febrer amb l'aprovació del punt que obligava el Govern a publicar-les», ha comunicat Melià.

Va ser el passat 18 de febrer de 2020 quan el Parlament, a iniciativa d'aquest grup parlamentari, va aprovar una proposició no de llei que instava el Govern espanyol a publicar anualment un càlcul de les balances fiscals entre les Balears i les administracions públiques de l'Estat espanyol. Davant els fets, Melià ha remarcat que «la publicació de les balances fomenta la transparència fiscal i de la despesa pública i facilita la valoració econòmica dels desequilibris territorials, tot servint d'eina per a l'avaluació, generació i correcció de les polítiques redistributives».

A més a més, el diputat ha reiterat la postura del Pi amb relació al nou sistema de finançament que s'està debatent. «El nou sistema ha d'introduir i garantir el principi d'ordinalitat, és a dir, que els mecanismes de solidaritat i anivellació no reverteixin el rànquing de recursos per càpita. El sistema ha de reduir les diferències entre les Comunitats riques i les pobres, però no intercanviar les seves posicions», ha declarat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per , fa mes de 2 anys
El Parlament representa la voluntat popular que no pot ser ignorada per ser el cim del sistema democràtic. Si aquesta voluntat és ignorada, ja em direu quina mena de democràcia hi ha a l'estat espanyol.
Valoració:1menosmas
Per increïble......................................!, fa mes de 2 anys
Al Gobienno ejpaÑol no li interessa publicar unes dades que sap que no beneficien la seva credibilidaz. Igual com els pePPerros.
Tant diferents que haurien de ser, segons diuen els respectius postulats electorals, i en realitat s´assemblen com dues gotes d´aigua.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente