cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 11.13°
11°

MÉS demana que compareguin els ministres de Defensa i Afers Exteriors per a explicar l'enviament de tropes espanyoles a l'Europa de l'Est

El senador de designació autonòmica Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, ha sol·licitat la compareixença al Senat espanyol de la ministra de Defensa, Margarita Robles, així com el seu homòleg d'Exteriors, José Manuel Albares, per a «aclarir l'enviament d'efectius navals espanyols al Mar Negre així com un possible desplegament de força aèria a Bulgària i quin és el posicionament de l'Estat espanyol davant el conflicte».

L'ecosobiranista ha recalcat que «ni l'OTAN ni la Rússia de Vladimir Putin representen, ara per ara, una sortida dialogada a la qüestió ucraïnesa, que necessita desescalar, desmilitaritzar i un treball diplomàtic constant per arribar a una solució basada en la cultura de pau, els drets humans, el respecte per les minories i la sobirania territorial dels pobles»

En aquest sentit Vidal s'ha demanat «on són Josep Borrell i la Unió Europea quan se'ls necessita?» i ha instat que es permeti «una mediació i posterior supervisió tant de Nacions Unides com de la OSCE a la regió, així com la paralització de la integració d'Ucraïna a l l'OTAN».

Finalment l'ecosobiranista ha expressat que, al seu parer, la solució rau en «més esperit i cultura realment europeista, en defensar els drets dels pobles i en potenciar una veritable transició energètica cap a energies renovables que impedeixi la seva utilització geopolítica».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per , fa mes de 2 anys
Que demanin en referéndum als habitants de la península de Crimea si volen ser russos o ukranians i que se respecti el redultat.
O tampoc se pot fer allà?
Però jo no m'imagino als cascs blaus de la ONU atonyinant a les padrinetes, com feren uns altres per Catalunya.
Valoració:3menosmas
Per , fa mes de 2 anys
Amb una mica de sort potser hi podran introduïr aquell pes mort de submarí que no sura, i així intentar cobrar a Europa per la cagada més important dels mariners eñarros des del 1940. Va costar una bona morterada.....
Valoració:3menosmas
Per , fa mes de 2 anys
Protegir Ucraïna és imprescindible.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente