algo de nubes
  • Màx: 20.5°
  • Mín: 10.84°
10°

Representants de Vox dels territoris on es parla català es reuneixen per parlar del «mite dels Països Catalans»

Una Fundació que té per objectiu «la Defensa de la Nació Espanyola» anomenada DENAES ha reunit aquest dijous a València els portaveus parlamentaris del partit neofeixista Vox al País Valencià, les Illes Balears, Catalunya i Aragó en un acte amb el títol 'El mite dels Països Catalans' per denunciar «la colonització cultural i política del separatisme català».

Com a vicepresident d'Acció Política i eurodiputat de Vox, Jorge Buxadé ha explicat abans de l'acte a l'Ateneu Mercantil que pretenen rebutjar «aquest panseparatisme que des de Catalunya s'estén per les terres de llevant (Sic) i també per les Balears i per Aragó».

Buxadé ha comptat amb el suport d'Ignacio Gil Lázaro, diputat per València; Ignacio Garriga, portaveu en el grup parlamentari de Catalunya; Jorge Campos, portaveu parlamentari a les Balears; José Mª Llanos president i portaveu adjunt del grup en Les Corts, i Santiago Morón com a parlamentari a Aragó. «Aquestes zones d'Espanya són objecte d'un atac brutal pel panseparatisme de Catalunya, que segueix l'estratègia de sempre», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente
Per , fa mes de 2 anys
D'acord i gràcies. L'Alguer queda a la Novíssima, naturalment. I, també, és Catalunya Insular.
(Miquel)
Valoració:-1menosmas
Per , fa mes de 2 anys
Miquel i l´Alguer a on queda?
Valoració:1menosmas
Per Miquel, fa mes de 2 anys

En lloc de fer la comparació -totalment fora de context- amb la colonització espanyola d'Amèrica, s'ha de fer amb l'expansió de "Castilla la Vieja" cap al seu sud que, finalment, va resultar ser "Castilla la Nueva" i la "novíssima" (Andalusia, Extremadura, Múrcia, Canàries) que, actualment, formen l'àmbit nacional dels espanyols. Aquesta és la comparació adequada a fer amb l'expansió catalana cap al sud: des de la Catalunya Vella (est i nord del Principat) cap a la Catalunya Nova (sud i oest del Principat) i la Catalunya Novíssima (les Illes Balears i València). Tot aquest territori català és el nostre territori nacional: és l'àmbit nacional dels catalans.



P.S.:
¿Sabíeu que, per exemple, Albacete -avui espanyola i castellana- encara era musulmana el 1241 i, en canvi, Mallorca ja era catalana el 1229?

Valoració:3menosmas
Per dic, fa mes de 2 anys

Arruix els països catalans es diuen així perquè parlen la mateixa llengua o sigui pel mateix que dius tu dels paisos iberoamericans i cada païs va a la seva.Això de que es vulgui posar tots sota una sola direcció es un invent de gent inculta,dolenta i sobretot anti catalana que només busquen merder allà on no n´hi ha.Per desgracia hi ha molta gent que cau en el parany.No odiem cap llengua,això ho dieu els anti catalans,però això si primer la nostre la pròpia de la nostre terra.

Valoració:1menosmas
Per Joan Josep Llull, fa mes de 2 anys

"[...]l'ideal fóra adoptar, no ja la forma "Catalunya Gran", sinó senzillament Catalunya, per designar les nostres terres. Ara bé: aquesta aspiració ha d'ajornar-se sine die. Podem preparar les condicions materials i morals perquè, un dia sigui ja factible. I és per això que en certs moments caldria recomanar una cautela esmolada en l'ús de la paraula "Catalunya". Hauríem de fer els majors esforços per reservar-li en el futur aquella amplitud integral. És per aquesta raó que convé emprar sistemàticament la denominació "el Principat"[...] Al cap i a la fi, en tot aquest problema del restabliment d'una terminologia col·lectiva apropiada, la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes ha de ser guanyada a força de reiterar les fórmules escollides i procedents, i a força d'acostumar-nos i acostumar els altres a utilitzar-les d'una manera metòdica. No ens hem pas d'enganyar: es tracta d'una qüestió de rutines. Contra la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble, hem de crear-ne una altra que resumeixi la nostra voluntat de reintegració. [...]"
Joan Fuster, "Qüestió de noms" (1962)



Ara ja és factible, el futur ja és aquí. Tots quants tenim voluntat de reintegració ja hem superat "la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble" i, gràcies a tots aquells qui ens han preparat "les condicions materials i morals" perquè ho sigui, de factible, ens hem acostumat a utilitzar metòdicament el corònim Catalunya amb l'amplitud integral que li correspon, això és, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. També, empram sistemàticament la denominació "el Principat" per referir-nos a les quatre províncies de la Comunitat autònoma espanyola, dita "Catalunya" per la legalitat estatal ocupant i per tots quants no han aconseguit, encara, "la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes".

Valoració:0menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

«Seria profitós que ens posàssim d’acord per cercar un apropament vers aquells sectors que aspiren al reconeixement de la nacionalitat catalana a la que nosaltres pertanyem d’ençà que Menorca fou conquerida pels catalans». Tudurí Garcia (març de 1931)



http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:1menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

"Per a la tasca que hem de dur a terme cal que somiem una pàtria. Però l'hem de somiar com hauria volgut el poeta Pere Quart: completa. De Salses fins a Guardamar i de Fraga fins a Maó." Josep Maria Llompart (1991)



Pissarra_1992_n065.pdf

Valoració:1menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

«¿Som catalans els mallorquins? Qui el negarà, aqueix fet, en no ser un ignorant presumit? Sols una ignorància supina explica que hi hagi pogut haver un periòdic que tractàs de posar en ridícul això dels catalans de Mallorca. El malanat autor hauria fet molt bé d’estudiar una mica lo que s’atreví a ridiculitzar. (…) La nostra nacionalitat és la catalana." Antoni Maria Alcover (1909)



http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:1menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

«Catalans conscients, oïu-me: les Mallorques són catalanes. Per amor a la veritat, per deler de justícia, per la fretura d’alliberació que havem, ens cal reintegrar, incorporar al llinatge de Catalunya, les Balears, les illes volgudes, que no són ni poden ésser colònies ni possessió d’altres pobles, car són la pròpia substància, la pròpia sang, de la Catalunya malaurada, de la Catalunya triomfadora. (…) És, doncs, Catalunya una nacionalitat; serà una nació, un Estat. Ara bé, la nacionalitat catalana no es limita al Principat de Catalunya; s’estén, a més, per les terres del Rosselló, Cerdanya i Conflent; per les encontrades de la Ribagorça i el Pallars; per les muntanyes lliures d’Andorra; pels vergers de València i per les blaves i assolellades illes Balears». Pere Oliver i Domenge (1916)



http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:1menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

«Nosaltres els mallorquins, a grat o a desgrat, no som altra cosa que catalans de Mallorca, i Mallorca no és altra cosa que una illa catalana. Negar la catalanitat de Mallorca és la prova més evident que no es tracta d’altra cosa més que d’una manifesta i immotivada antipatia per Catalunya, que quasi tots acaben per confessar. Els prejudicis no són arguments». Antoni Salvà (1932)



http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente