algo de nubes
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 7.61°
16°

Unides Podem Inca demana condemnar el cop d'estat feixista de 1936

Unides Podem d'Inca ha enregistrat una moció amb la qual pretén que l'Ajuntament del Raiguer, condemni el cop d'estat feixista de 1936. Alhora que també reclama, que l'ajuntament es posi a disposició del Govern de les Illes Balears a l'efecte de col·laborar i ajudar amb les tasques d'exhumació que estan previstes al municipi durant aquest 2022.

Per altra banda, també reclamen que tots els elements d'ideologia feixista o franquista que hi ha al municipi, fills il·lustres, noms de carrers, plaques, escultures, símbols, i que aquests siguin substituïts per elements que la coalició inquera considera com a democràtics, fent també una aposta dins aquests canvis sobretot fent una aposta en feminitzar el nomenclàtor del municipi. Així com dedicar un monument al darrer batlle republicà d'Inca Antoni Mateu.

D'aquesta manera, Unides Podem d'Inca, pretén fer justícia a les víctimes que encara romanen amb vida d'una etapa autoritària i d'absència de tots els drets i llibertats que foren usurpades per la dictadura feixista durant 40 anys.

La coordinadora d'EUIB a Inca així com regidora d'Unides Podem a l'Ajuntament, Isabel Vallés, «esperem que l'obertura de fosses a Inca, es remoguin consciències d'entendre el risc a les llibertats i drets que les treballadores han assolit i que pus mai es torni a repetir».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pots pensar!, fa mes de 2 anys

No ho condenaran, ni molt manco demanaran perdó, en nom dels seus antecessors, com feren a Alemanya. Tot el contrari: encara son ells, els que se senten ofesos.

Valoració:0menosmas
Per cert, fa mes de 2 anys

N'hi ha que s'han instalat an es sigle LXVIV (69) per devant tot hom.
Heu va dir un socialista fa un parell de dies: "Cuando el diablo no tiene nada que hacer, mata moscas con el rabo"
Cert

Valoració:0menosmas
Per Pepet, fa mes de 2 anys

És obvi,que t'estira mès el camia blava,que deia"la calle es mia",que tambè fou ministre de desinformaciò,nascional,i que firmà per la llibertat,del Rodolfet Hessss...,consulta les hemerotecas.
Segurament,no deus tenir cap avantpassat,enterrat,a cap fossa d'aquestas; qui sap,si supossadament,colcu tels teus,ajudar,a que ara,tinguin que desenterrar.los,per donar.lis,la cristiana sepultura,o laica,que es mereixan...

Valoració:2menosmas
Per en Quintillà, fa mes de 2 anys

Estaria bé, però és que a eÑa van tant retardats, en tot...., que quasi bé faria riure, si no perquè en veritat fa plorar.

Valoració:0menosmas
Per Obvi, fa mes de 2 anys

A bujenas horas, mangas verdes!

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente