cielo claro
  • Màx: 22.28°
  • Mín: 13.08°
22°

Villarejo acusa el CNI d’estar implicat en els atemptats de 2017 a Barcelona i Cambrils

L'excomissari de la policia espanyola, José Manuel Villarejo ha declarat aquest dimarts en el judici pel cas Tàndem a l'Audiència nacional espanyola que el CNI va estar implicat en els atemptats de Barcelona i Cambrils de 2017.

Villarejo ha afirmat que va treballar amb el CNI «per intentar arreglar l'embolic del famós atemptat de l'imam de Ripoll, que al final va ser un error greu del senyor Sanz Roldán, que va calcular malament les conseqüències per fer-li un petit ensurt a Catalunya».

Segons Villarejo, sí que hi havia relació entre l'imam de Ripoll i el CNI abans dels atemptats de Barcelona i Cambrils, i el varen deixar fer.

L'excomissari ha assegurat que ell mateix va seguir al Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) fins a l'últim dia per «intentar arreglar l'error» de l'exdirector de l'organisme, Felix Sanz Roldán.

El setembre de 2019, l'Audiència espanyola va decidir no investigar els vincles de l'imam de Ripoll amb el CNI perquè no considerava necessari aclarir si hi havia cap relació entre el suposat cervell dels atemptats i el servei d'intel·ligència espanyol.

Els atemptats de la Rambla i de Cambrils varen causar 16 morts i 140 ferits. La primera acció, a Barcelona, es va fer amb un atropellament massiu i la següent matinada cinc terroristes varen atropellar diverses persones al passeig marítim de Cambrils i n'apunyalaren d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa mes de 2 anys

Si això s'acaba demostrant que és veritat (que s'investigui ara, no demà, ARA; pel bé de l'honestedat política i de la democràcia), ja podrem dir que España ens roba i ens assassina!
El meu més sentit condol a totes les famílies i mares i pares i marits i mullers i filles i fills i amics i amigues de totes les persones que varen perdre la vida en els terribles atacs terroristes de l'agost del 2017. Descansin en pau.

Valoració:17menosmas
Per un vianant, fa mes de 2 anys

Ja ho sabiem, però està bé que ara ho digui públicament. Mai és tard per a dir les veritats de les clavagueres de l´estat espanyol. A veure com els jutges poden tapar això?

Valoració:18menosmas
Per Xert, fa mes de 2 anys

Si això es veritat s'hauria de treure Ñordistan de la UE i denunciar-la al tribunal de La Haya. El que si que tenim dret es a saber la veritat i que s'investigui d'una vegada.
El sr Margallo ja va dir al Juliol que "en Agosto pasaran cosas en Catalunya". Si fos veritat això amb els 17 morts que hi va haver es de miserables i inhumans

Valoració:16menosmas
Per Toni F, fa mes de 2 anys

Europa fa el sord i calla. No espereu res dels polítics que governen les institucions d'Europa, els populars/socialdemòcrates ho copen tot. Ca no menja ca, que no se'ns oblidi. A Europa i bona part del món mana qui mana, les clavegueres no són exclusivament patrimoni espanyol, no siguem ximples. El llop muda les dents però no els pensaments.

Valoració:18menosmas
Per Pepeta, fa mes de 2 anys

Això ha d'arribar a la UE. També hi va haver víctimes d'altres països.

Valoració:19menosmas
Per És terrible, fa mes de 2 anys

Villarejo ha qualificat de petit ensurt, a un atemptat que va costar la vida a dos infants, multitut de persones joves i altres que encara haurien viscut encara molts d'anys. I totes elles innocents.
I de no haver explotat les bombones de butà i mort el cervell de l'atemptat, haurien fet volar a la Sagrada Família, la massacre encara hauria sigut de dimensions més grosses.
De veritat que qualcú pot creure que això és ser patriotes? Doncs jo diria que té un altre qualificatiu.

Valoració:27menosmas
Per Pobleret, fa mes de 2 anys

Es una vergonya que sigui l'únic atemptat a Europa en el que no s'ha format una comissió investigadora quan tothom sabia que l'iman de Ripoll era un confident del CNI. Però això es Espanya, el cony de la Bernarda com qui diu o el pito del sereno. Fa molta pudor

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente