algo de nubes
  • Màx: 12.87°
  • Mín: 7.77°
12°

Vicenç Vidal denuncia que el BOE s'ha deixat de publicar en català

El Senador de designació autonòmica Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, ha reclamat que el Bolletí Oficial de l'Estat (BOE) torni a traduir-se al català.

Vidal ha presentat al Senat una pregunta interpel·lant l'Estat pel fet que des del mes de maig de 2021 s'hagi deixat de publicar la versió en català del BOE.

«És esperpèntic que un Estat que diu que defensa els drets de tots els seus ciutadans maltracti així als 10 milions de catalanoparlants», ha assenyalat Vidal en una nota de premsa.

El senador ha recordat que el BOE es traduïa des de 1998 amb el cofinançament entre la Generalitat de Catalunya i l'Estat espanyol i que per «motius administratius que tenen solució» a la tardor de 2020 l'Estat va decidir deixar de finançar la seva part.

No obstant això, el govern català es va encarregar en solitari fins que el mes de maig de 2021 es va deixar de publicar.

Vidal ha qualificat de «lamentable» que Madrid deixi de pagar una traducció que «significa igualtat entre els ciutadans catalanoparlants i els castellanoparlants».

El senador ha criticat que si per a l'Estat les cultures no castellanes fossin un patrimoni a preservar, qualsevol executiu, «i més un de progressista», no tardarien «ni un minut» a desbloquejar la situació i tornar a traduir el BOE.

Per a Vidal, s'ha de reclamar perquè és un dret i perquè «incompleix la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Emviem-los noltros a fer punyetes, fa mes de 2 anys

I d'aquesta manera tan innoble, el Castellà s'ha fet la teecera llengua més parlada. Però si s'ha d'imposar d'aquesta manera, vol dir qie per ella mateixa no té cap atractiu.
Al temps de Franco a les escoles pegaven i castigaven als infants, si parlaven en Català. Ara, els pares forasters i fatxes denúncien a(s mestres i a les institucions educatives, perque no volen ni sentir parlar en la nostra llengua a la nostra terra.
Una de dues: O començamva fer les maletes, perque un dia d'aquests ens expulsaran de la nostra terra, o començam a no voler saber res. i marginam a quest tipus de gent, que ens menysprea i menysprea a la nostra llengua, siguin amics, veïns o companys. I els que son empresaris, que no contractin a aquest tipus de gent i que contractin a la gent nostra, que son més feiners, saben més el seu ofici i son bona gent. Què punyetes! Tanmateix ens escupen a la cara, ens treuen defora dels locals i encara ens diuen nazis.

Valoració:5menosmas
Per Pepeta, fa mes de 2 anys

Amb aquest govern de coalició espanyol, hem reculat dècades.
És una punyetera vergonya com ens enganyen.

Valoració:3menosmas
Per Ja ho sabem, fa mes de 2 anys

Ja ho saben que el PSOE no defensa el català, el que no entenem és que Més continui donant suport al PSOE. Donar suport al PSOE i després plorar és fer trampa.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente