algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Armengol: «Ho tornarem a fer. Continuarem liderant el creixement i la creació d’ocupació»

Discurs de la Presidenta del Govern

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha fet, durant el seu discurs institucional de Cap d’Any, una crida a mantenir la unitat i el diàleg social existent des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19, perquè l’any 2022 les Balears «tornin a liderar una recuperació que aquesta vegada serà completa».

«Tenc clar que ho tornarem a fer. Que continuarem liderant el creixement i la creació d’ocupació», ha assegurat Armengol, i per això ha agraït la tasca «essencial» que han fet els ciutadans i ciutadanes i les distintes institucions, agents socials i entitats de la societat civil, per tal de «reprendre el camí de la prosperitat i l’optimisme» durant un 2021 «tan exigent».

«Vull donar-vos les gràcies per això», ha reiterat, «per demostrar la capacitat, la solidaritat i el compromís de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, que ens donen confiança per mirar cap al futur amb tot l’optimisme que ens hem guanyat», i per això s’ha mostrat convençuda que el 2022 serà també «l’any d’assaborir i gaudir tot allò que més ens omple: la proximitat i l’alegria de la nostra gent».

La presidenta del Govern ha recordat que, aquest darrer any, «aquesta comunitat ha fet del diàleg i de l’estabilitat política els elements fonamentals per consensuar un pla de modernització i diversificació i per aprovar uns pressuposts ambiciosos», de manera que suposen «dues eines que posen més recursos que mai al servei de la ciutadania i de la reactivació: enforteixen l’estat del benestar, garanteixen la igualtat d’oportunitats i impulsen la transformació social i econòmica».

En un discurs que ha tengut com a escenari el Teatre Principal d’Inca, reobert fa tres setmanes, i que ha estat retransmès per la radiotelevisió autonòmica IB3, Francina Armengol ha volgut transmetre, en primer lloc, el seu «afecte i estima» a totes les persones que aquests dies es troben malaltes i aïllades a causa de la Covid-19, així com tot el seu «agraïment» als qui «us heu privat de la proximitat dels vostres amics i éssers estimats», perquè «aquest sacrifici salva vides i ens acosta a la recuperació plena».

La cap de l’executiu ha assenyalat que, malgrat que el virus «continua condicionant les nostres vides» i «matant i provocant hospitalitzacions, especialment entre els qui encara no s’han vacunat», aquests darrers dies «sofrim més contagis que en cap moment de la pandèmia», però «tenim menys afectats greus que en les onades precedents».

Armengol ha celebrat que això és gràcies a la vacunació, «el procés d’immunització més extens i ràpid de la nostra història». «El resultat ha estat un èxit col·lectiu», ha insistit, «que ens mostra tant la fortalesa de la nostra ciència com la professionalitat i l’eficàcia dels nostres sanitaris i del nostre sistema hospitalari i d’atenció primària».

La presidenta ha reiterat, per això, el seu agraïment «al compromís i a la dedicació» dels professionals de la sanitat pública, i també a «la responsabilitat d’aquesta immensa majoria de persones que heu decidit immunitzar-vos per protegir-nos a tots». «Vull insistir en la vacunació», ha continuat, «perquè avui la protecció contra el virus està a l’abast de cadascú».

«Avui no només tenim vacunes per a tots i totes. Avui tenim una certesa: sabem què hem de fer per vèncer aquest virus», ha assegurat la presidenta del Govern, i ha recordat que «també sabem com recuperar-nos amb més solidesa i rapidesa que ningú, perquè ja ho hem fet durant aquest 2021 que ara acaba».

S’ha referit així al fet que «vàrem ser una de les regions d’Europa que més vides salvaven», perquè «ens vàrem protegir més que ningú i perquè vàrem enfortir amb més pressupost i professionals que mai la nostra xarxa sanitària pública», al mateix temps que també se salvaven «projectes de vida, empreses i ocupacions, i això ens permetia recuperar-nos econòmicament i laboralment més aviat que ningú».

Així, Armengol s’ha mostrat convençuda que l’any 2022 «ens durà la normalitat real que tots i totes hem començat a albirar gràcies a la vacunació», que en aquesta situació les Illes Balears es trobaran a l’avantguarda «aprofitant un pla estratègic de modernització que ens permetrà continuar sent la comunitat que millor aprofita els fons europeus», i que, d’aquesta manera, la recuperació plena «s’accelerarà cap a nous sectors lligats a la ciència, el coneixement, la salut, la creativitat i la cura de les persones».

Ha remarcat que aquesta acceleració també es dirigirà «cap a la sostenibilitat amb el major pressupost ambiental de la nostra història, i amb una aposta ferma per la nostra pagesia i un model de consum i producció més lligat a la proximitat», i mentrestant «cercarem també la sostenibilitat social i econòmica, protegint els més vulnerables, generant una ocupació de més estabilitat i qualitat, construint més habitatge públic que mai, donant més oportunitats als joves, i impulsant un model que faci de l’educació la nostra assegurança per fer front a cada escenari».

«Tot això, per avançar-nos a qualsevol repte. I per fer-ho junts», ha conclòs Armengol, que ha acabat reclamant que aquest esperit d’unitat es mantengui «per combatre la desigualtat i la discriminació», perquè és «l’arma imbatible per aïllar els qui ataquen la convivència des de l’odi, des del racisme i el masclisme», referint-se també a «la violència letal que fa que enguany tornem a plorar l’assassinat de tres víctimes a les Illes Balears, 43 a tot l’Estat».

«Aquesta realitat inacceptable ens obliga a caminar junts cap a una societat més igualitària, d’oportunitats per a tothom, avançant cap a un futur que només serà possible si garantim justícia, convivència i llibertats», ha acabat dient.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni F, fa mes de 2 anys

@No és el mateix. Estic totalment d'acord amb el teu comentari. No es pot dir més clar ni millor. Molts som els catalans d'aquestes illes que pensem com tu, malgrat tot, no hi fem res. El caràcter illenc, ja saps, mirar i callar. Que hi hem de fer. Malauradament, ara ja som minoria a ca nostra, per això mateix, els partits foresters, amb els seus polítics renegats, s'han convertit amb sepultures de la nostra cultura i parla. Pens que ja és molt tard per revertir aquesta colonització que patim, el mal ja està fet; en dues generacions més el català serà una llengua residual a les Illes i el territori romandrà massivament ocupat. El turisme d'espardenya i gatera serà el més abundant per mor d'aquests polítics fidels a l'invasor i traïdors a la seva terra que hauran premut la llimona fins a la darrera gota. Espanya, a la fi, tindrà el que perseguia des de Felip V. Som molt pessimista, ja ho sé, que més voldria jo que equivocar-me, però el panorama és el que és, la realitat és la veritat, el que diu n'Armengol sol ser fum per amagar la veritat. Salut!

Valoració:2menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 2 anys

@molt clar
Escriu bé, gonella!

Valoració:0menosmas
Per molt clar, fa mes de 2 anys

Ho tornarem a fer (sic). Aixó vol dir que NO heu fas.

Valoració:0menosmas
Per Gràcies, fa mes de 2 anys

Gràcies, Francina.

Valoració:-4menosmas
Per No és el mateix, fa mes de 2 anys

No m'agrada que se copiin les frases dels altres, per aplicar-les a discursos molt diferents des l'originals.
I la Presidenta hauria de tanir en compte que no és el mareix, que uns governants autonòmics que foren empresonats per raóns polítiques, tornin a convocar un referéndum que abans havia estat truncat per uns representants de l'Estat antidrmocràtics i violents amb la ciutadania, que van atemptar contra la integritat física i moral d'uns ciutadans pacífics, per donar una segona oportunitat a tots, a que que ho digui un feixista i franquista, que ja sabem per on van els trets i mai millor dit, o també com és en aquest cas, a que ho digui la presidenta d'una comunitat que basa tota la seva economia en un turisme d'espardenya i de borratxera, que destrossa el seus patrimonis natural i històric-artístic. que per la seva activitat demanda molta ma d'obra poc qualificada, que atreu gran quantitat de gent, massa d'ells irrespectuosos amb les nostres illes i amb el nostre poble, que augmenten la demanda de serveis vivenda i d'espai que ja no els podem donar perque les nostres illes son ls que son, i ja no dónen més d'elles mateixes.
I a l'estat espanyol, se plora molt per "la España vaciada", però s'en obliden de a on van els que parteixen d'aquesta Espanya que se buida, i dels colls d'ampolla que se formen als indrets que els acullen i el malament que ens ho fan passar als habitants d'aquests indrets.
Aquest problema demana una solució urgent o desapareixerem tots, nouvinguts inclosos.

Valoració:2menosmas
Per molt clar, fa mes de 2 anys

Ho tornarem a fer (sic). Aixo vol dir que heu fas.

Valoració:2menosmas
Per Precarietat, camarerets(amb perdó) i terrassetes, fa mes de 2 anys

Precarietat, camarerets(amb perdó) i terrassetes amb això s'hi vol perpetuar el monocultiu turístic.

Valoració:7menosmas
Per Silvestre, fa mes de 2 anys

"Tenc clar que ho tornarem a fer..."
Ha incorporat aquí aquesta expressió, sense gaire sentit en aquest context, simplement per devaluar el seu valor.
El psoe no pot oferir més del que ha fet sempre, que és seguir amb la rutina bipartidista, mantenir en bones condicions les estructures de l'estat, i conservar i ampliar tant li com sigui possible els càrrecs polítics o d'assessorament, com a bona oficina d'ocupació que és.
Què és el que tornarà a fer? Potser es referia a l'aplicació del 155?

Valoració:5menosmas
Per Solleric, fa mes de 2 anys

Mare meua , no per favor.

Valoració:5menosmas
Per Quin berenar!, fa mes de 2 anys

Mala peça al taler. Segons els economistes, l'any que ve, misèria i companyia. L'optimisme que ven la Presidenta no és més que propaganda. Ella i el seu partit, i els seus aliats, no plantaran cara al capitalisme salvatge. No fan més que el que fan els capallans a les parròquies, administrar la misèria. En el discurs, cap referència a la desaparició de la política lingüística, per exemple.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente