cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

MÉS reclama la modificació del codi penal espanyol arran de la decisió de la justícia belga de no extradir Valtònyc

El senador de designació autonòmica per les Illes Balears Vicenç Vidal i el coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, s'han mostrat «entusiasmats com tot els mallorquins i tots els demòcrates» pel fet que la justícia belga no accepti l'extradició de Valtònyc arran de l'euroordre espanyola per cap dels tres delictes pels quals fou condemnat.

El senador Vidal ha volgut destacar que «l'afer Valtonyc demostra que cal que institucions anacròniques com la monarquia deixin d'estar blindades a Espanya amb privilegis que no tenen cap sentit« i que «en un moment en què l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears es modifica per suprimir l'aforament dels polítics el normal és que la monarquia deixi d'estar protegida en el mateix sentit».

Apesteguia, per la seva banda, ha recordat que les autoritats espanyoles volien extradir el raper mallorquí per un delicte d'injúries a la Corona, un altre d'enaltiment del terrorisme i un d'amenaces i que la decisió del Tribunal d'Apel·lació de Gant deixa l'Estat espanyol «en evidència davant la comunitat internacional en matèria de drets humans» al mateix temps que ha reclamat que «PSOE i Podem, si realment conformen el Govern espanyol més progressista de la història, deroguin les lleis repressives que permeten la persecució de Valtònyc o la presó per Hasél».

En aquest sentit, Vidal ha remarcat «la imperiosa necessitat, si es vol que Europa deixi de treure els colors a Espanya, que es procedeixi a modificar el Codi Penal perquè la llibertat d'expressió pugui ser exercida amb tota normalitat» i ha anunciat que MÉS per Mallorca presentarà iniciatives al Senat espanyol i al Parlament de les Illes Balears en aquesta direcció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jo i un pastor, fa mes de 2 anys

Sr. Pancuit, crec que se equivoca d'enemic, jo vaig votar a PSoE ses tres primeres perque me consider socialista, a Suresnes deixaten de ser Marxistas, bé ho vaig tolerar, però que deixi de ser republicá ja no vaig poder-lo empassar, i vai començar a votar PSM i després Esquerra Republicana, i per seguidisme i portas giratoris ( inclòs corrupció) el pzoe andalús,.. i que un personatge com Guerra (el hermanisimo) i don Felipe amb els GAL,i consells d'administració de grans corporacions encara surti a donar lliçons de moral política, venga homo, fum per el que vulgui fumar, i no vull xerrar del Marroc i el Sàhara.
Vota el que vulguis, però si ets d'esquerras no despreciis els de esquerras que no voten PSIB que com el PSC son sucursals de Madrit.
Que tenguem la festa en pau, i un bon dia.

Valoració:7menosmas
Per pancuit, fa mes de 2 anys

Quan es presenti Mes per Menorca a Mallorca, aquests si que els votare. Ells, fora del Govern, aconsegueixen mes que la crossa psoera de la noticia. Ja estic cansat de seguidistes que s'aferren a la cadira. Siguin coherents i no entrin a les institucions per NO FER RES (llevat de proclames, reclamacions, exigencies i fum, nomes fum).

Valoració:0menosmas
Per Jo i un pastor, fa mes de 2 anys

No som tres som més de 4.000 que no donam el "vot útil " , ? perquè, que conseguiu vosaltres ?la misèria i les engrunes d'anar al davant de Ceuta i Melilla, que jo sabi tant amb uns com els altres a las Illas sempre ens donen pel sac, de que vos inflau i vanagloriau ? de que sou del "rebaÑito".
?Que voleu que abaixem el cap i dobleguem les orellas i diguem TANMATEIX, idó nò.

Valoració:7menosmas
Per Lo de sempre, fa mes de 2 anys

Guillem, anar sempre seguit darrere el PSOE sense aconseguir res de rellevant, no du res de bó, resignació i avanç de la castellanització progressiva. Basta veure com ha acabat la normalització lingüística, l'autopista de.Campos, la privatització de serveis públics, els creuers, la reforma laboral i etc, etc. Si el PSOE sempre guanya, la resta queda residual. Basta veure Podemos que per sobreviure s'ha hagut de convertir en una simple confluència del PSOE.

Valoració:2menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 2 anys

Vols apostar de que soc n'hi t'esforcis? et dono aventatge 10 a 1 com a poc, no he dit que esser de dretes o esquerres sigui una tonteria, el que es una tonteria es sacrificar el nostre pais i els nostres duros perque aquests son de dretes i aquests d'esquerres. Qu possam messions>?

Valoració:2menosmas
Per No t'hi esforcis, fa mes de 2 anys

@Guillem, no t'hi esforcis. Són els 3000 de sempre que tuden el seu vot. Ja des de l’ERC de Balutxo, Sastre i Palou. Passant per Lladó i els senegalesos. Sense oblidar els De Luises i Martins de Soberania per les Illes o la CUP.
@Josep Miquel, si trobes que “ser de dretes o d’esquerres” és una tonteria vol dir que ets de d’extrema dreta. I a l’extrema dreta ni aigua.

Valoració:-7menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 2 anys

Doncs la resposta es simple, es vota just a partits de país, i n'hi ha dos com a poc a totes les nostres Illes, i deixar-se de tonteries de "dretes i esquerres" mirau que fa un sol diputat sens anar mes enlloc de Teruel existeix, i uns pocs Canaris, etc. etc. i aixó faria que la gent s'en adoni de que es el que convé perque no ens seguesquin robant. I amb major motiu quant les majories absolutes es quasi impossible que es puguin tornar a donar.

Valoració:6menosmas
Per Guillem, fa mes de 2 anys

@ lo de sempre. Som molta la de gent d'esquerres que ens agradaria una alternativa de Govern realment, demòcrata , sobiranista i ecologista. Però fent números i mirant el que vota la gent de Mallorca, en totes les eleccions, unes darrera d’altres, més que pensar en muntar noves alternatives esquerranes, hauríem de pensar un poc més en quin missatge fem arribar a la gent que vota opcions descafeïnades i com millorem el discurs per a que votin amb una mica més de seny i un poquet més a l’esquerra.

Valoració:10menosmas
Per res de res, fa mes de 2 anys

Inasequibles al desaliento. Nunca consiguen nada. Nunca conseguirán nada. Pero el sobre de cada més que no falte.

Valoració:-6menosmas
Per Lo de sempre, fa mes de 2 anys

No ho canviaran, de la mateixa manera que la reforma laboral no és més que una estafa. Estam allà mateix, per tant, com que governen PSOE i Podemos, el que s'ha de plantejar Més és si pot donar suport al governs d'aquests dos partit o s'ha de dedicar a organitzar una alternativa. Amb rodes de premsa i comunicats no arreglaran res. A Podemos i al PSOE res de tot això no els espanta.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente