algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Concentració a Palma per la fi de «la violació de drets humans al Sàhara occidental ocupat»

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí ha reivindicat aquest dissabte, en una concentració, a la plaça de Cort, de Palma, «la fi de la violació de drets humans al Sàhara occidental ocupat».

Segons ha informat la presidenta de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí, Catalina Rosselló, en declaracions als mitjans, «des de fa 25 anys, tots els anys, el dia de Nadal, excepte el passat 2020 per la pandèmia, Amics del poble sahrauí convoca una concentració pels sahrauís desapareguts des de 1975, quan Espanya va abandonar el Marroc».

A més, ha continuat dient, «la concentració d'aquest dissabte és pels presos polítics, persones corrents i activistes que s'han manifestat de manera pacífica per a defensar el dret a l'autodeterminació del poble sahrauí».

En aquesta línia, ha posat en valor el paper de l'activista Sultana Kyaha, «a qui les forces de seguretat marroquines tenen confinada a la seva casa al costat de la seva família».

«L'han sotmès a brutalitats, sent colpejada, violada, fins i tot contagiant-li la Covid-19», ha censurat Rosselló, qui ha destacat que, malgrat la qual cosa, «tant Sultana Kyaha com la seva germana continuen mostrant a la teulada del seu habitatge la bandera sahrauí».

Així mateix, ha apuntat que «la concentració és, també, per a demanar la paralització de l'espoli dels recursos naturals del Sàhara occidental».

En aquest context, la presidenta de l'Associació d'Amics del poble sahrauí ha reclamat a la comunitat internacional «que pressioni Nacions Unides perquè el poble sahrauí pugui tenir un referèndum d'autodeterminació».

Sobre aquest tema, ha censurat la «indiferència demostrada, fins avui, per part de tots els governs espanyols». I, ha demanat a l'actual executiu que «s'impliqui en aquesta qüestió, com a potència administradora».

Així mateix, ha demandat que la Missió de les Nacions Unides per al Referèndum del Sàhara Occidental (Minurso) «contempli un mecanisme d'observació de la violació dels drets humans».

En definitiva, ha assenyalat que la concentració que ha tengut lloc aquest dissabte, dia de Nadal, a Palma, durant la qual s'han encès espelmes i s'ha guardat un minut de silenci, «és per a acompanyar a les famílies saharuis». «Hem d'estar al seu costat, ara més que mai», ha sentenciat Rosselló.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per VERGONYA!, fa mes de 2 anys

I per Catalunya ocupada, quan?

Valoració:0menosmas
Per pachanga, fa mes de 2 anys

Y estas pachanguitas, que pueden ser muy monas, pero no sirven para nada ¿por qué no las hacen en Rabat, por ejemplo?. ¡Ah, no!. Ese es otro cantar.

Valoració:-1menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys

Visca la lluita del poble Sahrauí. Visca el Sàhara lliure i sobirà. Visca la solidaritat entre pobles.
Vergonya d’Espanya i d’Europa que no reconeixen la sobirania i el dret a l’autodeterminació del poble Sahrauí.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente