lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.9°

MÉS per Mallorca presenta una iniciativa parlamentària per a convertir Air Europa en una empresa pública

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca Josep Ferrà ha presentat una Proposició no de Llei on insta el Govern espanyol a convertir els crèdits concedits a Air Europa en accions de la companyia per a «crear l’embrió d’una aerolínia pública». Una empresa que després, segons assenyala Ferrà, hauria de ser transferida al Govern de les Illes Balears. Tot, per a intentar pal·liar els problemes de connectivitat i fer front a l’escalada de preus en els bitllets d’avió.

Segons el diputat ecosobiranista, i portaveu de la formació a la comissió de Medi Ambient i Transports, «la possible venda d’Air Europa a Ibèria va en contra de la defensa del bon ús dels doblers públics». De fet, Ferrà destaca que «el rescat de la companyia mitjançant crèdits públics s’ha de fer per garantir un servei essencial per a les Balears, i no per crear oportunitats de negoci per grans empreses. Aquesta operació de venda auspiciada pel Govern espanyol s’assembla massa al rescat bancari i això és del tot inacceptable», ha destacat.

Així, Josep Ferrà defensa que «ja és hora superar un model de privatitzacions i rescats amb doblers públics que només ha beneficiat a les elits econòmiques de l’Estat». En aquest context, el diputat, explica que «una aerolínia pública ha de servir per garantir la connectivitat entre Illes, amb la península i Europa, amb un nombre de rutes suficient i sobretot amb preus atractius que garanteixin el dret a volar dels ciutadans i ciutadanes».

Així, el diputat de MÉS recorda que Air Europa és «una empresa de capital i seu mallorquina i que és una de les grans generadores d’ocupació a les Illes i la seva venda suposaria una amenaça també per a moltes treballadores i treballadors». «El vincle entre empresa i territori és essencial per evitar decisions traumàtiques que poden provocar tensions socials», ha puntualitzat en aquest sentit el diputat ecosobiranista.

La iniciativa també insta el Govern espanyol a garantir l'existència d’una oferta de vols apropiada per a les empreses i pel conjunt dels i les ciutadanes de les Illes Balears, «tant des del punt de vista del nombre de rutes, freqüències i preu just dels seients». Per últim, des de MÉS per Mallorca també s’ha demanat la transferència de les competències en transports i així poder adaptar el model de gestió als reptes econòmics i mediambientals que l'emergència climàtica obliga a encarar. «Ningú millor que nosaltres per entendre les necessitats i reptes als quals ara ens toca enfrontar-nos», ha conclòs Ferrà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa mes de 2 anys

Pot ser una bona idea, però no s'ha d'oblidar que el transport aeri es el més insostenible i el més insolidari. Es el transport més car i més contaminant, per això cal fer estudis de viabilitat social i mediambiental a llarg termini. Abans de consolidar el transport aeri com eina de connexió i cohesió territorial entre les Illes, s’han d’articular i vertebrar les connexions marítim-terrestres amb un transport públic integrat suficient i eficient entre totes les illes, que permeti viatjar amb un únic títol de transport de, Bus, Tren, Metro i Vaixell.

Valoració:0menosmas
Per arruix, fa mes de 2 anys

Sempra tirant amb polvora del rey. Si la voleu la montau amb dobbers vostros. Aixi es molt bo de fer.

Valoració:-6menosmas
Per Recuperar serveis privatitzats, fa mes de 2 anys

El PSOE no ho permetrà, però potser que permetrien recuperar serveis públics privatitzats allà on PSOE i Més ara governen.

Valoració:3menosmas
Per Boba idea, fa mes de 2 anys

És una bona idea, mentres no caigui en mans dels peperos i allegats i comencin a fer coses rares i negocis extranys, podria donar un bon servei als ciutadans.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente