algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

[VÍDEO] Representants de Ciudadanos del País Valencià, Catalunya i les Balears s'uneixen per dir que els Països Catalans «no existeixen»

Aquest dijous, s'han reunit a Barcelona representants del partit polític Ciudadanos provinents del País Valencià, de Catalunya i de les Illes Balears per negar que el País Valencià, Catalunya i les Illes Balears formin part dels Països Catalans.

La intervenció davant els mitjans de comunicació de la portaveu de Ciudadanos a l'Ajuntament de Palma, Eva Pomar, mereix passar a l'antologia de les paradoxes que volent negar una realitat, la reafirmen.

Pomar comença la seva intervenció mesclant ous amb caragols i posa com exemple de la imposició del català que l'Ajuntament de Palma volgués canviar els noms de carrers amb noms de militars per aplicar la Llei de Memòria Històrica.

La delirant intervenció de la política ha continuat amb construccions males de resseguir i sense cap sentit com: «ens volen imposar la imposició lingüística» o «Tots els ciutadans hem d'entendre un català, en una societat on el bilingüisme està 'al dia al dia' i a més a més som castellanoparlants».

Per acabar, Pomar ha fet una curiosa declaració de germanor: «Del dia d'avui vull destacar la importància d'unir-nos amb els companys de Barcelona i València perquè hem de fer feina per allò que ens uneix, que és moltíssim i deixar apartat allò que no ens uneix» i ha afegit que «volem deixar molt clar que les Balears, Catalunya i València no som Països Catalans».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per idò sí, fa mes de 2 anys

Si hi ha gent convençuda que el coronavirus no existeix, ni el canvi climàtic tampoc, i que la terra és plana, no és gens estrany que n'hi hagi que creguin que els Països Catalans no existeixen. La ignorància està molt estesa, i junt amb la ignorància, l' estupidesa que Einstein deia que era infinita.

Valoració:2menosmas
Per Catalunya sencera, fa mes de 2 anys

"Per anar bé necessitaríem un sol president [MHP Carles Puigdemont] per a tot el País Català; perquè tampoc no cal dir Països Catalans. No. País Català i prou. I un sol president [MHP Carles Puigdemont]. Un president [MHP Carles Puigdemont] per al País Català. El President [MHP Carles Puigdemont] hauria de ser-ho del Principat, de les Illes i del País Valencià. Això de les autonomies ho espatlla tot. És com el conte de la vella per no arribar-ho a tenir mai. Et fan transferències de vint-i-cinc cèntims amb dues dècimes i s'obliden de la geografia, el llenguatge i el tarannà, que són realitats històriques com una catedral."
("Blai Bonet, el fons del mar" entrevista de Jordi Coca, Serra d'or, gener 1981)



Els claudàtors, naturalment, són meus.
Visca la República catalana! (UNA SOLA república de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer).

Valoració:4menosmas
Per No vist amb ulls unionistes, se pot acceptar, fa mes de 2 anys

Vist des del punt de vista unionista, Espanya només se salvaria si se consideras un país de països, entesa la seva diversitat com una riquesa.
Però com que aquests fatxes descendents, ideològics uns i genètics i ideològics altres, dels colpistes que provocaren una guerra i una terrible dictadura ara, amb el seu afany de destruir totes les cultures i les llengues que no son les castellanes o derivades seves, estan tornant a demostrar que son uns mals espanyols i els causants que que cada dia hi hagi més independentistes.
Si ells continuen essent tan dolents i tan curts, veuran com els miraran des-de Europa i tot el món civilitzat i democrátic.
Perque no els falta cap altra cacicada, després de la que feren posat com a jutges i fiscals dels alts tribunals, a togats d'extrema dreta perque els absolguin els seus delictes, que ara no els volen cessar malgrat tenguin el càrrrec caducat, menyspreant els avisos de la UE., que ara se posin a destruir tot el que no és castellà i fiblin amb calúmnies horribles, que només poden sortir de les boques més pudentes, a tots els que no som dels seus.
I tot aquest muntatge és perque cada dia, se produeixen atropells i delictes per part de monolingues del Castellà als catalanoparlants, tot comès en terres a on el Català és tant o més oficial que el Castellà, i ho volen tapar amb falses acusacions, perque aquesta gent mai demana perdó. El "Y tu más" és el seu lema.

Valoració:9menosmas
Per Guim, fa mes de 2 anys

Per a Catalunya insular, tot i que ens volen fer creure el que hi dius, però realment per a ells "ser español és ser castellano o castellanizado"

Valoració:8menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

Fragment de la "Resposta dels mallorquins" als nostres compatriotes del Principat (10-6-1936)



“Amb la nostra resposta volem fer la triple afirmació d'unitat de sang, de llengua i de cultura; afirmació de fidelitat a una pàtria natural que és la terra on es parla la mateixa llengua. Afirmació que adrecem a la Catalunya de tots els catalans i de tots els temps, que s'estén del Rosselló a València, la del rei En Jaume I i de Ramon Llull. I així responem a la crida que ens és feta, disposats a col·laborar en tots aquells projectes encaminats a consagrar la nostra germanor essencial i la nostra comuna esperança”.

Valoració:8menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

«Com havia de ser la nostra revista? L’acord fou unànime: la nostra revista seria oberta a tothom, a tots els corrents estètics i a tot Catalunya (aleshores no dèiem “Països Catalans”, sinó Catalunya i prou. Per a nosaltres, tan Catalunya era Barcelona, com Alcoi, com Ciutat, com Lleida o com Perpinyà; i com que no significàvem res, ni érem cap força ni cap perill, ningú no hi tenia res a dir)». Josep Maria Llompart (Latitud 39, agost de 1981). L’article es refereix al naixement, l’any 1952, de la revista Raixa.
http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:8menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

Paraules de l'escriptor de Consell Joan Guasp en un fragment del parlament que va fer a la nit de les revistes en català (Barcelona, març 2013) i reproduïdes a la pàg. 20 del núm. 232 de la revista "El Mirall" (maig-juny 2013):



"[...] nosaltres, des de les Illes, pensem en la Nació com una unió dels mal anomenats Països Catalans. Això de Països Catalans i de Catalunya, expressat com s'entén ara, no és del tot exacte. Hem de parlar només de Catalunya, però no com el Principat tot sol, sinó que formem Catalunya el Principat, [...], les Illes i el País Valencià. I altres petits territoris [...]. Jo que sóc de la zona del Raiguer, al centre de Mallorca, sóc tan català com els que han nascut a les comarques del País Valencià, la comarca d'Osona o de l'Empordà o qualsevol altra. Tant com un senyor nascut a Sant Just Desvern o a les rondes de Sant Antoni o de Sant Pere. [...]"

Valoració:8menosmas
Per Colono's, fa mes de 2 anys

¡Nos hemos juntado para decir que Baleares es una colonia de España! Va, passeu, estrangers, que s'us veu d'una hora lluny!
No estan a casa seva i, mentres es portin com colons, així s'han de sentir.

Valoració:8menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 2 anys

I tant, lo seu es de traca i mocador, monta un cuinat inmenjable de paisos, que no encaixa amb la pellassada d'aquesta tropa i s'obliga d'una cosa molt definidora de que son els Paissos Catalans, clar no deu haver pogut tenir quasi més enllà d'estudis primaris, que si no va poder fer-los no es cap desmerit, peró si ho es quant no es volen fer, i s'oblida, vull pensar que per ignorància de que son els Paissos Amglño-Saxons, o els Paissos Eslaus, que si existeixen. A que no sap que es lo que defineix aquesta denominació? doncs ben igual que els Paissos Catalans, però clar entre que li pega un yu-yu en sortir just tres lletres «cat» i la seva ignorància, es normal que no ho sàpiga, i no serà perque no sia molt bo de trobar, clar que en que li explicasin els que en saben d'això, els filolegs, vostè negaria l'evidencia, simplement perque no li agrada. Ai que n'es d'atrevida l'ignorància, li aconsello torni a l'escola, que mai es tard

Valoració:4menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 2 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a 'tota la Catalunya' com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."
(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")



Aquí teniu la proposta de Josep Guia:
https://www.academia.edu/2486699/%C3%89s_molt_senzill_digueu_li_Catalunya

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente