algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
16°

El Suprem avisa que manté activa l'ordre de detenció de Puigdemont sense fer cas a la resolució del TGUE

El Tribunal Suprem ja ha rebut la resolució que va emetre divendres passat, 26 de novembre, el vicepresident del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) per la qual el procés penal i les ordres de detenció i lliurament contra el president Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig romanien suspeses. Segons han informat fonts del Suprem a Europa Press, el magistrat Pablo Llarena es manté ferm en la seva interpretació i manté tant les euroordres com les ordres de detenció estatal actives, apel·lant que és un extracte de la interlocutòria i no la resolució completa.

Així mateix, aquestes fonts apunten que el que pugui dir el TGUE no influeix en la causa contra Puigdemont, perquè el dret espanyol no està supeditat a l'europeu. Però, la defensa de Puigdemont, Gonzalo Boye, s'ha dirigit aquesta setmana al magistrat del procés per saber si ja ha informat els cossos de seguretat de l'Estat i la resta de policies europees que, tal com ha determinat el TGUE, l'euroordre està suspesa.

Per la seva banda, el partit del president, Junts, ha volgut recordar al govern espanyol que la detenció del president Carles Puigdemont si tornés a Espanya seria il·legal, demanant que donin les ordres per tal que no sigui detingut en el cas que decidís tornar. En aquest sentit, els portaveus de Junts al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, i al Senat, Josep Lluís Cleries, han presentat diverses preguntes escrites al govern espanyol per tal de saber si el govern espanyol coneix la resolució del TGUE, si assumeix que no pot detenir els polítics a l'exili i si ha comunicat a les forces de seguretat que les euroordres estan suspeses.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Europa pot deixar a Espanya sense ajudes, per això, fa mes de 2 anys

Si per culpa d'aquest caparrot, les persones i les empreses se queden sense les ajudes de la Unió Europea, els perjudicats ténen el dret de saber qui és el culpable.

Valoració:0menosmas
Per bany de realitat, fa mes de 2 anys

Davant de les injustícies espanyoles, xulesques i arrogants, caldria que algun Tribunal Europeu condemnés a eÑe a una supressió del Fons Europeus destinats a ella, com estan tastant Polònia i Hongria.
En el moment que a eÑe li toquin els doblers que tenen assignats, SEGUR QUE SE´LS ACABEN LES TONTERIES I ACATEN QUALCA RESOLUCIÓ.
eÑe tan sols enten els càstigs exemplars lligats als doblers, per a tot el demés, tan sols reaccionen amb acudits, tòpics i homenades. Uns perfectes poca-cosa.

Valoració:0menosmas
Per ergo, fa mes de 2 anys

Vamos a ver "lisensiado"
¿Cuántos paises de la U. E, reconocieron a la república (bananera, sin bananas), de un fugitivo que puso pies en polvorosa, supuestamente en la maleta de un coche, dejando en la estacada a todos sus cuates?
Nadie.
Uno solo, que parece ser que se llama Osetia del Sur.
Los golpes de Estado, o el movimiento de fronteras a gusto del iluminado de turno, son totalmente incompatibles con la Carta de las NN.UU.
Ningún pais de la U.E. puede ser expulsado a gusto de ninguno de los demás.
El de la foto, quiere cuartear España. Pese a ello, y viendo que las cosas se le ponían feas, no tuvo ningún empacho en intentar ser eurodiputado por.... el Reino de España. En principio como cualquier español. O sea que mantiene su inmunidad bajo el paraguas de un cargo que le da el pais, al que quiere romper. ¡Manda huevos!
Naturalmente se le acabará el cholo. Más pronto que tarde.
Ese es el caudillo, que muchos de vosotros ensalzáis como si fuere un nuevo mesías. Falso totalmente.
Antes, "lisensiado", mandabas comentarios a U,H., en castellano llenos de faltas de ortografía. Ahora te has pasado al catalán, pero sigues igual de disparatado.

Valoració:-2menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 2 anys

@Dic, no es just patètic aquest "mallorquín" (si es que ho es) es que enquestions de lleis es també un perfecte ignorant.

Valoració:4menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 2 anys

@Per un vei, s'equivoca a les totes, Europa si te autoritata damunt els paisos de la UE, els tribunals europeus estàn per damunt de tots els tribunals nacionals, i miri si no ho acaten les coses que poden passar son les següents, multes económiques que Espanya es la més sancionada per vulneracio de Drets Fonamentals, si no fan cas es pot impedir el vot a algunes institucions dels paisos incumplidors, es pot iniciar un procediment d'expulsió de la UE, i lo que més mal faria es que es poden negar a donar ni un puta duro a Espanya si no respecta els drets i no acata les resolucions dels Tribunals Europeus, i sap que vol dir aixó de no rebre ni un duro? doncs que molta gent passarà fam, i al final els Tribunals de la UE seguiran pegant bufetades de les bones una rera l'altra, i aixó taca a toots els operadors juridics del pais, els que si son jutges i advocats o procuradors i catedratics de Dret que compleixen i els mamarratxos que de jutges, advocats o procuradors i catedràtics tenen el mateix que tenc jo d'Arquebisbe de Canterbury. Ido res per defensar la Sacriosanta unió, que al final se'n anirà a la merda i de la pitjor manera posible no pasa res si Espanya no reb ni un puta duro. Cosa diferent es la la UE s'atrevirà, peró ells sabràn si no s'atreveixen amb els tres problemàtics la UE serà la que se'n vagi a la merda i nosaltres a pasar fam i a un augment brutal d'impostos per poder mantener els serveis esencials.

Valoració:3menosmas
Per No saben ni ser europeus, fa mes de 2 anys

Diuen Polònia als Països Catalans i "polacos i polacas" a tots nosaltres. Però els que se comporten com els seus homòlegs polonesos son els jutges i fiscals espanyols, que se creuen estar per damunt dels tribunala de la Unió Europea i de la Justícia Universal.
I tanbé pensen que la U.E. només existeix perque amolli ajudes a Espanya per comprar vestits de torero i banderes espabyoles borbòniques de cent metres de llarg, no per protegir als ciutadans d'una justícia injusta i polititzada.

Valoració:2menosmas
Per dic, fa mes de 2 anys

Mallorquin: Ets patètic.

Valoració:7menosmas
Per Obvi, fa mes de 2 anys

Ells mateixos no fan cas de la justícia!
És una incitació!?

Valoració:6menosmas
Per sa justícia és per a tothom, veritat ?, fa mes de 2 anys

Cal publicitar el cas per a que la justícia europea no s´oblidi d´ell. Com a eÑe no es cansen de dir que la justícia és per a tothom, doncs que ells mateixos s´apliquin el "cuento". A veure com se´ls abaixen els fums i la xuleria quixotesca i malgirbada de les bubotes centralistes.

Valoració:6menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 2 anys

No puede ser de otra manera. Es un delincuente fugado y debe pagar por sus crímenes.



Solo espero que cuando llegue a España, gobierne un partido serio con sentido de Estado.

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente