algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

El director general de Mobilitat demana als treballadors de SFM que «deixin de molestar» els usuaris per unes reivindicacions que «no es poden assumir»

191417

El director general de Mobilitat, Jaume Mateu, ha demanat als treballadors de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) «responsabilitat» i que «deixin de molestar» els usuaris del transport públic per unes reivindicacions que el Govern «no pot assumir».

En declaracions als mitjans al Parlament, on els treballadors han protestat aquest dimarts aprofitant la celebració del ple, Mateu ha criticat la «irresponsabilitat» dels sindicats i ha recordat que el Govern «continua obert a negociar».

El director general ha demanat que cessin les aturades perquè les reivindicacions plantejades «es podrien plantejar perfectament en una taula de diàleg».

Jaume Mateu ha explicat, en relació a les reclamacions dels treballadors, que el Govern ja ha demostrat amb inversions que aposta pel futur de SFM i que els pressupostos autonòmics compten amb un increment de la inversió del 20%.

En matèria laboral, el director general ha apuntat que hi ha qüestions que no es poden acceptar, com ara increments salarials o de personal. A més, ha lamentat que les propostes de l'Executiu en aquest sentit, com ara augmentar el personal més enllà dels 25 que estan en procés d'incorporació, no s'hagin acceptat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 2 anys

@Guillem: En aquest cas, que centren les protestes en tot el que has explicat i que me pareix totalment legítim, i així el tema no es desviarà cap a un projecte de tramvia que no sabem ni si se farà, ni com ni quan.

Valoració:3menosmas
Per Guillem, fa mes de 2 anys

@Toni, entenc que el tema del tramvia de Palma no dona per fer una vaga, però afegit a la precarietat de SFM que funciona al límit de la seva capacitat, les externalitzacions continues de serveis, l'acumulació de combois avariats a Son Rul·lan, la manca de combois operatius, la impossibilitat de contractar més personal i la indecència per part de l'empresa de programar i pagar milers d'hores extres cada any per tal de no cobrir les aproximadament 50 places vacants, si que dona per indignar a qualsevol persona que valora i estima el tren.

Valoració:11menosmas
Per Toni, fa mes de 2 anys

Jo el que no entenc és: com una cosa que ni tal sols se sap si se durà a terme (el tramvia) pot provocar una vaga com aquesta? És com una vaga preventiva o alguna cosa així? Serveis Ferroviaris de MALLORCA s'ha de posicionar amb una vaga per una cosa que afecta exclusivament a PALMA? De veres, si algú m'ho pot explicar, ho agrairia molt, perquè no crec que els usuaris es meresquen aquestes aturades ni estiguen preocupats pel possible tramvia de Palma.

Valoració:0menosmas
Per nofret, fa mes de 2 anys

Les persones concentrades avui davant el Parlament, han reclamat més trens, menys "xiringuitos" (empreses privades que parasiten SFM) i que el futur tramvia de Palma sigui de gestió publica i no un negoci privat amb ànim de lucre. De increments salarials, Senyor Mateu en aquesta vaga, ningú n'ha parlat.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente