cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

La desaparició dels aforaments als diputats de les Balears passa el tràmit de la Comissió Constitucional del Congrés espanyol

La Comissió Constitucional del Congrés espanyol de diputats, ha aprovat aquest dimarts, sense canvis, el dictamen de la reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Balears per suprimir els aforaments dels seus diputats autonòmics i els membres del Govern amb la finalitat que puguin ser jutjats per tribunals ordinaris, de manera que aquest text passarà ara al Ple de la Cambra Baixa per a la seva ratificació.

La unanimitat de la comissió del Congrés ha donat el seu suport al text que ve del Parlament de les Illes Balears, rebutjant així les esmenes que ha presentat Vox.

En qualsevol cas, aquest dictamen serà sotmès ara a votació en el Ple del Congrés, seguint així el seu tràmit parlamentari. En el cas d'obtenir l'aval de la majoria de la Cambra, passaria al Senat per a ser aprovat definitivament.

El Parlament de les Illes Balears va aprovar per unanimitat aquesta reforma del seu Estatut el mes de novembre de l'any 2018 en entendre que el fur és percebut per la societat com «un privilegi que distorsiona el principi d'igualtat» de tots els ciutadans davant la Justícia.

I, com marca la llei, la va remetre al Congrés per a ratificar-la definitivament. Tot i que la Cambra Baixa la va prendre en consideració fa dues legislatures, la seva tramitació va quedar congelada com a conseqüència dels processos electorals del 2019 i és ara quan finalment el Congrés ha tornat a reprendre aquesta tramitació.

Afectarà 59 diputats

Aquesta reforma de l'Estatut, que afectarà 59 diputats del Parlament i els membres de l'Executiu autonòmic, no és l'única, però, que ha passat pel Congrés darrerament. Canàries, Múrcia, Cantàbria i la Rioja també varen modificar els seus respectius textos estatutaris per a acabar amb els aforaments polítics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquí, fa mes de 2 anys

La notica sería que pasara el trámite del Congreso Portugués…

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente