algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Canvis al Consell de Mallorca: Javier de Juan i Sofia Alonso canvien de càrrec i Teresa Suárez se'n va

El fins ara conseller de Drets Socials del Consell de Mallorca i president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, assumirà la cartera insular de Presidència, i el seu càrrec actual l'ocuparà la directora insular d'atenció sociosanitària, Sofia Alonso.

Mentrestant, la que ocupava l'àrea de Presidència, Teresa Suárez, sortirà de la institució, segons ha anunciat aquest divendres la presidenta del Consell, Catalina Cladera. Suárez deixa el càrrec per «motius personals».

Els nous consellers prendran possessió dimecres, una vegada s'hagin publicat els nomenaments al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

A més, el departament de Turisme i Esports passarà a anomenar-se de Transició Econòmica, Turisme i Esports. En una roda de premsa, Cladera ha defensat que aquests canvis pretenen «reforçar» el Consell com a govern de Mallorca.

Pel que fa als nous nomenaments, Cladera ha exalçat la figura de De Juan, que fins ara gestionava els serveis socials insulars i presidia l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS).

La presidenta ha sostengut que De Juan, diplomat en ciències empresarials, és «un home preparat, tenaç, capaç i eficaç, que coneix perfectament l'administració i les institucions». A més, després de ser demanada per si ha pesat l'escàndol de les menors tutelades en els canvis, Cladera ha defensat la gestió de Javier de Juan a l'IMAS.

De la mateixa manera, la presidenta ha expressat la seva confiança en Sofia Alonso, un alt càrrec qüestionat per haver-se vaccinat el primer dia de la campanya, el 27 de desembre del 2020, a la residència Oms-Sant Miquel. L'assumpte està a les mans de l'Oficina Anticorrupció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.