algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.71°
17°

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí protesta contra l'espoli dels recursos naturals del Sàhara

Representants de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí a les Balears han protestat aquest dimarts, a darrere el Club Nàutic del Molinar, contra l'espoli dels recursos naturals del Sàhara Occidental. Han desplegat una pancarta, acompanyats càntics com 'Visca el Sàhara lliure' o 'Sánchez, escolta, Sàhara està en la lluita', en saber que el vaixell 'Gulf Rain', el qual «transporta farina de peix del Sàhara Occidental, ha fet escala aquí», ha explicat la vicepresidenta de l'associació, Ventura Vaquer.

Aquesta farina procedeix d'un banc de farina del Sàhara, però el qual pertany a les autoritats marroquines; aquest, «està dins les aigües del que era el Sàhara Occidental», ha afegit, fet que fa que «l'espoliació d'aquests recursos naturals no reverteixi als sahrauís, sinó als més rics del Marroc». L'associació ha demanat a les autoritats balears i espanyoles que "no siguin còmplices d'aquesta espoliació" i es paralitzi l'activitat d'aquest vaixell en aigües de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

«Catalunya és una nació. I deixau-vos anar de literatures i regionalismes “sanos y bien entendidos”. Sense paliatius de cap casta, el fet és l’existència de Catalunya com a nació; aquest és el fonament de tot, fonament tan fort que permet afirmar que per sota les ruïnes de l’edifici actual de la causa catalana seguiria bategant l’esperit del poble presoner del dret i la llengua i el poder d’un altre poble, lluitant sempre i espiant l’hora de fer sortir altre cop a la llum del dia la seva personalitat». Joan Pons i Marquès (1919)



http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:1menosmas
Per Fuig!, fa mes de 2 anys

@Geu: I a tu qui t'ha convidat a la tertulia? No interessa el que dius i no ets ben rebut. I menys amb aquest nom que t'has posat aqui, que no és més que un gest de dirigir-te als altres com si fóssim cans o una altra espècie animal inferior a la humana. I amb el tò amb el que tractes a la gent, com si ells fóssin beneits i tu un savi, quan la realitat és que només escrius dois, imbecilitats, mentides, grolleries i amenaces.

Valoració:2menosmas
Per geu, fa mes de 2 anys

Para un tal Sifret, el Sahara y Cataluña, son lo mismo. El mismo problema. La misma causa.
Pobre hombre tener que vivir con gafas que distorsionan la realidad.

Valoració:-1menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys

Totes les lluites per l'autodeterminació i la llibertat dels pobles, son la mateixa lluita. Cada passa en favor de l'alliberament d'un poble, és una passa en favor de la llibertat i la democràcia en qualsevol indret del mon. Palestina, Chiapas, Sàhara, Catalunya, Euskadi, etc... son la mateixa lluita. Qualsevol derrota antiimperialista en qualsevol indret del mon, es una derrota per a tots els moviments d'alliberament que reforça la vulneració de drets en tots els estats d'ocupació.



Valoració:2menosmas
Per Obvi, fa mes de 2 anys

I Caatalunya lliure?

Valoració:1menosmas
Per Tenen tota la raó, fa mes de 2 anys

El rei Mohamed VI va tenir la barra de dir que el Sahara és marroquí.
Idò no. El Sàhara és sahrauí.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente