muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Un dels candidats del PP a nou magistrat del Tribunal Constitucional va estar imputat pels casos Palma Arena i Lezo

190259

El jurista Enrique Arnaldo Alcubilla, candidat del PP per a ser nomenat nou magistrat del Tribunal Constitucional (TC), va estar imputat en una peça separada del cas Palma Arena amb l'expresident del PP a les Balears, Jaume Matas.

Enrique Arnaldo també va maniobrar per col·locar fiscals afins al PP segons va transcendir d'unes escoltes telefòniques en el marc de la investigació del cas Lezo, sobre corrupció de l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González.

El candidat a membre del Tribunal Constitucional ha cobrat, a través de la seva empresa Estudios Jurídicos y Procesales, SL. més d'un milió d'euros d'Administracions governades pel PP i ha assistit com a ponent remunerat a diversos actes de la Fundació FAES, presidida per José Maria Aznar.

La Comissió de Nomenaments del Congrés examina aquest dimarts els candidats acordats pel PSOE i el PP per a cobrir els llocs del Tribunal Constitucional que havien caducat, així com els dels consellers del Tribunal de Comptes, també pendents de renovació.
Aquesta Comissió, que presideix la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha arrencat escoltant els quatre candidats pactats pels dos partits majoritaris per al Tribunal Constitucional.

Els primers a desfilar per la Cambra Baixa, són els candidats proposat pel PP, Enrique Arnaldo Alcubilla, lletrat de les Corts Generals, i Concepción Espejel Jorquera, presidenta de la Sala penal de l'Audiència Nacional espanyola.

A ells els seguiran en el matí d'avui els aspirants de la part socialista: Inmaculada Montalbán Hortes, magistrada del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia, i Juan Ramón Sáez Valcárcel, magistrat de l'Audiència Nacional espanyola.

En cas de rebre el corresponent aval de la Comissió de Nomenaments, la presidenta de la Cambra traslladarà al Ple el seu criteri sobre la idoneïtat dels candidats, ja que han de ser elegits en sengles votacions en l'hemicicle.

Atès que aquesta setmana tendrà lloc el debat de totalitat dels Pressupostos de 2022 en el Ple, la sessió per a l'elecció dels nous membres dels òrgans constitucionals pactats pel PP i el PSOE s'espera per al dia 11.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per 2000, fa mes de 2 anys

@les taques no marxen així com així:No sé si tothom te memòria i si la te des -afortunadament no els importa que corruptes estiguin al govern i a la justícia perquè, si o si els segueixen votant.

Valoració:0menosmas
Per Guillem, fa mes de 2 anys

Posant la justícia espanyola en mans de jutges com Enrique Arnaldo i Concepción Espejel, que clarament son de dretes i amics de corruptes i prevaricadors, poca justícia i poca independència judicial podem esperar a espanya.



Valoració:0menosmas
Per ergo, fa mes de 2 anys

A todas las personas se les tiene que aplicar la presunción de inocencia, pero, en principio, el curriculum de este hombre no me gusta. Si sale, siempre estaría bajo sospecha.

Valoració:1menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 2 anys

Voleu dir que dins el PP no hi ha un sol jutge honrat? Tan malament ho tenen per presentar aquest annerot? I volen que creguem amb la justícia i que estimem España?

Valoració:6menosmas
Per les taques no marxen així com així, fa mes de 2 anys

Si la gran majoria de passats i presents mandataris del PP són presumptes corruptes, o directament tacats de corrupció, em pregunto, què pot oferir aquest partit a la societat que estiga net o mínimament presentable ?
Sembla prou obvi que NO té res !
Les taques no marxen així com així, i la gent té memòria.
PP, BARCO DE SES ILLES !

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente