algo de nubes
  • Màx: 18.58°
  • Mín: 8.69°
18°

MÉS proposa una 'taxa Covid' temporal «perquè els més rics ajudin a pagar la factura de la crisi del coronavirus»

MÉS per Mallorca ha anunciat la presentació d’una Proposició No de Llei per instar el govern espanyol a crear un grup de treball per a l'estudi de la creació d'una taxa de beneficis excessius derivats de la irrupció de la pandèmia de la Covid-19. La taxa seria temporal, només afectaria a les empreses que han vist incrementat de forma evident els seus beneficis a partir de contractes públics que serviren per combatre les conseqüències de la Covid-19 en qualsevol dels seus vessants (sanitaris, econòmics o socials).

Segons MÉS moltes empreses i institucions públiques han signat contractes milionaris perquè les primeres ajudessin amb la seva activitat a combatre les conseqüències de la pandèmia. El cas de les grans farmacèutiques, «és paradigmàtic ja que moltes d'elles han rebut fortes injeccions de capitals públics per desenvolupar de forma ràpida vacunes contra la covid-19». La proposta de MÉS contempla possibles excepcions: «aquest tribut podria establir excepcions i limitacions per a les empreses sempre que justifiquin que aquest excés de beneficis derivats de la pandèmia es destinarà a plans d'inversió en innovació que serveixi per crear ocupació, la millora dels sous seus dels seus treballadors o la preparació d'estocs davant els problemes de subministrament cada vegada més habituals».

La proposta de MÉS, registrada al Parlament per al seu debat, explica que davant situacions d'excepcionalitat que requereixen grans inversions públiques només existeixen dues solucions: les retallades socials o la creació de noves taxes impositives.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vergonya!, fa mes de 2 anys

Basta que paguin el que els toca i que no tributin a paradisos fiscals, ni facin trampes.
I és que a Espanya, pagar totes les despeses, i fins i tot els rescats dels que s'haurien d'havet deixat caure per la seva manifesta insolvència i irresponsabilitat per assumir els propis deutes, sempre recauen sobre les clases mitjanes, mentres que els mil.lionaris s'escapen de pagar i algúns, a més d' escapar-se de la tributació, tenen el descar d'amollar llimosnes a la sanitat pública, comprant màquines que no se necessiten o que no son les adequades, perque per fer una compra d'aquestes s'ha de set metge i dels bons.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente