muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Més càrrecs de Ciudadanos a Mallorca i a l'Aragó abandonen el partit

Diversos càrrecs de Ciudadanos a Mallorca i a l'Aragó han abandonat aquests dies la formació taronja i han elevat les fugides que està patint el partit en els darrers mesos. Des de la moció de censura a Múrcia de l'abril, al voltant de 175 dirigents han deixat la formació que dirigeix ​​Inés Arrimadas.

Les darreres dimissions s'han produït a Saragossa enmig d'acusacions al seu líder a l'Aragó, Daniel Pérez Calvo, que en els darrers dies ha estat en el focus mediàtic arran de les informacions que apunten que hauria ocultat en la seva declaració de béns que havia cobrat un salari de Ciudadans el 2019 i percebut dietes.

Entre els dimissionaris figuren diputats com Susana Gaspar, que ha deixat el seu càrrec orgànic però manté la seva afiliació i la seva acta, i membres de les direccions de Saragossa capital.

A les Balears, se'n van per a no fer «seguidisme» a Armengol

Aquests dies també s'han conegut la fugida de regidors de Calvià, Llubí, Sineu, Llucmajor i altres municipis que han deixat la formació taronja davant «la deriva ideològica que ha pres el partit». Segons al·leguen, el grup parlamentari es dedica a «fer seguidisme al PSOE de Francina Armengol en nombroses iniciatives i propostes que són contràries als valors i principis liberals».

A aquests casos cal sumar les baixes d'altres destacats del partit com el diputat autonòmic Maxo Benalal o el regidor de Palma Josep Lluís Bauzá el passat mes d'agost, així com les de Sebastián Aguiló de Sóller o Jorge de Diego a Sant Lluís.

Ciudadanos ha sol·licitat l'acta al regidor de l'Ajuntament de Llucmajor Ginés Sáez, a la regidora de l'Ajuntament de Calvià Gaël Thyus, i a l'edil de Sineu Pere Joan Jaume, en virtut del compromís subscrit amb la formació taronja a través de la Carta Ètica de Ciudadanos.

Els tres edils han enviat a la direcció estatal una carta reclamant la baixa del partit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miracle!, fa mes de 2 anys

Vol dir que encara n´hi ha?
I recanvis?

Valoració:5menosmas
Per dita assenyada, fa mes de 2 anys

A la fi, a tot porc li arriba son sant Martí.

Valoració:6menosmas
Per Normal, fa mes de 2 anys

Gràcies a Déu, no hi ha fatxes suficients perque puguin existir alhora tres partits de dreta franquista. I ara li toca extinguir-se a Ciudadanos, com en el seu dia li tocà a UPyD.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente