algo de nubes
  • Màx: 20.16°
  • Mín: 11.03°
12°

Lluís Apesteguia serà el candidat de MÉS per Mallorca al Parlament amb el 56,6% dels vots

MÉS per Mallorca ha celebrat aquest diumenge primàries per a triar els caps de llista al Parlament, al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Palma de cara a les eleccions de 2023.

En el cas del Parlament el primer lloc de la llista el disputaven dos batles: Maria Ramon, batlessa d'Esporles, i Lluís Apesteguia, batle de Deià.

Lluís Apesteguia n'ha estat el guanyador, i encapçalarà la candidatura de MÉS per Mallorca al Parlament, amb el 56,6% dels vots.

A les primàries de MÉS per Mallorca han participat un total de 2.541 persones, el que suposa el 58,2% del cens. En concret, per al Parlament s'han emès 1.435 vots, de manera que Apesteguia ha estat elegit amb el 56,6% dels suports. I, per al Consell 1.466 vots, sent triat Alzamora, amb el suport del 59,1% dels militants i simpatitzants participants en aquest procés.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per propagandes, fa mes de 2 anys

He vist que la propaganda electoralista ja ha començat a vendre que Apesteguia és del sector crític i Maria Ramon del sector oficial de Més. No és ver, tots dos representen la línia política actual de Més. Una cosa diferent és que un tengui unes simpaties i l'altra unes altres, o que uns i altres facin càlculs electorals diferents de qui pot ser millor candidat, Ramon o Apesteguia. El diari Ultima Hora avui publica que l'elecció d'Apesteguia provoca malestar al Govern d'Armengol. Res de res, titulars per vendre diaris. Durant la campanya electoral d'aquestes primàries, tant Ramon com Apesteguia han dit que de cara al futur, Més hauria de revisar els acords de govern i que de cara a la formació d'un nou govern, d'aquí a un any i mig, Més hauria de fer valer de millor manera el seu pes polític. Ho han dit tots dos. Tots dos també han coincidit amb un altre aspecte; han deixat com a darrer tema la qüestió nacional, tot reduït, com sempre, a un sobiranisme vague que en el cas de Més ningú no sap ben bé en què consisteix. I de política de normalització lingüística gairebé ni n'han parlat; la gestió l'han deixada sota control del PSOE.
El que passa és que Més té un mal panorama electoral i no els queda altre remei que activar la crítica perquè saben que l'electorat, sobretot el seu electorat, està desenganyat del tot. Molts del clients electorals de Més ja els han fet saber que no estan disposat a anar a votar "amb el nas tapat" indefinidament. Més s'haurà de dedicar a criticar el PSOE d'Armengol, a desmarcar-se, no perquè en tenguin ganes, ho faran perquè també s'hi juguen el vot útil. A Maria Ramon també no li hauria quedat més remei. El problema afegit és que no està clar que hi siguin a temps perquè avui en dia el preu de la credibilitat política està caríssim. .

Valoració:9menosmas
Per Carcofa, fa mes de 2 anys

Adeu als VIPS la militància s' ha rebel.lat.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente