nubes dispersas
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 13.93°
18°

MÉS reclama modificar la llei de contractes estatal per a evitar conflictes com l’actual vaga de recollida de fems

El diputat de MÉS per Mallorca Joan Mas 'Collet' ha avançat que la formació presentarà diferents iniciatives tant en l’àmbit municipal, com al Parlament i al Senat, per a modificar l’actual llei estatal de contractes. Segons Mas, aquesta legislació és «la vertadera causant del conflicte que ha derivat en la vaga del servei de recollida de fems a molts municipis de Mallorca».

D’acord amb el diputat ecosobiranista, la Llei de contractes «imposa als ajuntaments la contractació de grans empreses, minva la sobirania municipal i impedeix l’accés de petites i mitjanes empreses als concursos públics». Tot plegat, ha assegurat, «es tradueix en unes condicions laborals molt precàries que desencadenen conflictes com el que estim vivint aquests dies».

En aquest context, Mas ha defensat no només els canvis pertinents, sinó que des del Consell i dels Governs s’ha d’ajudar els municipis a estudiar la possibilitat de revertir aquests contractes externes. Així ha criticat que l’actual llei de contractes «pactada a la llotja del Bernabeu» sigui una llosa per als ajuntaments. Segons Mas, «hem d’estudiar la remunicipalització d’alguns serveis essencials que mai deurien d’haver deixat de ser públics», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa mes de 2 anys

Les administracions públiques haurien de gestionar directament i amb recursos propis els serveis essencials que han de donar a la població, però si no poden fer-ho, com a mínim haurien d'exigir a les empreses privades que obtenen les concessions, uns mínims de capacitat i ètica empresarial, a més de unes condicions laborals dignes pel seu personal. Ja està bé de donar concessions de serveis públics a empreses que en els concursos rebenten els preus a la baixa i no poden garantir ni salaris dignes ni la qualitat del servei .

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente