algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Marc Pons, únic balear que forma part de la nova Executiva del PSOE

L'exconseller de Mobilitat del Govern i actual director de gabinet de la vicepresidenta de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Marc Pons, és l'únic balear que forma part de la nova Comissió Executiva Federal del PSOE, dissenyada pel president del Govern espanyol i secretari general de la formació, Pedro Sánchez.

Pons serà el secretari de Transició Ecològica Justa i la Preservació de la Biodiversitat en la nova Executiva, de la qual formen part 42 persones i en la qual destaca la integració de sis dels seus nous ministres, un important relleu generacional, amb una mitjana d'edat de 47 anys i una presència del 60% de dones. A més, només repeteixen 12 dels dirigents de l'actual Executiva.

Quant al repartiment territorial, la federació amb més representants en la nova direcció del PSOE és Andalusia, amb un total de nou, seguida de Madrid, que comptarà amb sis. El PSC i Castella i Lleó tindran quatre membres cadascun, Canàries sumarà tres, el País Basc i Castella-la Manxa, dos cadascun i la resta de comunitats tindrà un representant, igual que Ceuta.

En concret, formaran part del nou nucli dur de Sánchez a Ferraz el ministre de Presidència, Félix Bolaños, com a secretari per a la Reforma Constitucional i Nous Drets; la ministra de Sanitat, Carolina Darias, com a secretària de Sanitat i Consum; la de Ciència, Diana Morant, com a secretària de Ciència, Recerca i Universitats; i com a vocals, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero; la de Política Territorial i portaveu, Isabel Rodríguez; i la d'Educació, Pilar Alegría.

Amb el seu nou equip, en el qual estarà la diputada més jove del Congrés, la castellanoleonesa Andrea Fernández, com a secretària d'Igualtat, es confirma l'aposta de Sánchez per plasmar en la seva Executiva un important relleu generacional. Fernández, de 28 anys, substitueix en aquest lloc a la també exvicepresidenta primera, Carmen Calvo.

També és significativa la gran presència de dones (el 60% enfront del 40% d'homes) i, com s'esperava, la presència de perfils procedents del municipalisme, com és el cas de les ja ministres Alegria i Morant, o la batlesa de Castelló, Amparo Marco, com a secretària d'Emprenedoria i Impacte Social. A més, la batlessa de Toledo, Milagros Tolón, serà la presidenta del Comitè Federal.

En l'Executiva, que és l'òrgan encarregat de gestionar el dia a dia del partit, també entren el diputat de Jaén Felipe Sicília com a portaveu; la directora adjunta del gabinet de Sánchez a Moncloa, Llanos Castellanos, com a secretària de Justícia, Relacions Institucionals i Funció Pública; i la dirigent basca Idoia Mendia, com a secretària d'Estudis i Programa.

Entre les cares noves en l'Executiva destaca així mateix la portaveu en l'assemblea de Madrid, Hanna Jalloul, com a secretària de Política Internacional i Cooperació al Desenvolupament; o el conseller de Política Territorial de la Generalitat Valenciana Arcadi España, com a secretari de Transports, Mobilitat Sostenible i Agenda Urbana; i com a secretària de Repte Demogràfic, Maite Pérez Esteban.

En aquesta nova Executiva només mantenen el seu lloc 12 dirigents dels 49 que van conformar l'equip que Sánchez va dissenyar en el 39è Congrés Federal de 2017. És el cas, com ja s'havia confirmat, de Cristina Narbona com a presidenta del partit; Adriana Lastra com a sotssecretària general; i Santos Cerdán com a secretari d'Organització.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.