algo de nubes
  • Màx: 18.52°
  • Mín: 8.69°
18°

MÉS-Estimam Palma censura que les ajudes de lloguer de l'Ibavi «arriben tard i exclouen els més vulnerables»

MÉS-Estimam Palma ha criticat aquest dissabte que la convocatòria d'ajudes al lloguer de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) «exclou la població més vulnerable» en exigir, com a requisit d'accés, que s'estigui al corrent del pagament de les rendes del lloguer en el moment de sol·licitar l'ajuda.

En un comunicat, la formació ecosobiranista ha lamentat també que les ajudes «arriben tard», per la qual cosa ha reclamat una major coordinació entre administracions, el desenvolupament de la Llei d'Habitatge de les Balears i l'adopció de mesures «valentes» com la regulació dels preus del lloguer.

Sobre el requisit d'estar al corrent del pagament de les rendes del lloguer, la coordinadora general de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma, Catalina Trobat, de MÉS-Estimam Palma, ha recordat que «resulta paradoxal que la convocatòria de l'Ibavi exclogui, precisament, a les persones que més dificultat tenen per a pagar el lloguer».

Així, ha apuntat que «qui està al corrent de pagament de les despeses de lloguer és, precisament, qui les pot pagar, i que les persones vulnerables, aquelles que tenen insuficiència d'ingressos, són les no poden fer-ho».

«Les persones vulnerables que necessiten ajuda per a pagar el lloguer i evitar desnonaments, una vegada més, queden al marge de les ajudes de la Conselleria d'Habitatge que és qui té la competència, tal com preveu la Llei de l'Habitatge», ha criticat.

Segons Trobat, és necessari «un paquet d'ajudes eficients, àgils, menys burocratitzades i, sobretot, que incloguin les persones més vulnerables i la diligència en els pagaments».

També des de la formació ecosobiranista, el director general d'Habitatge de Cort, Josep Maria Rigo, ha alertat que la pèrdua o impossibilitat d'accedir i mantenir un habitatge digne «és la porta d'entrada a l'exclusió social».

«L'Oficina Antidesnonaments ha detectat casos d'inicis d'expedients de desnonament perquè els inquilins no poden pagar malgrat estar a l'espera de rebre l'Ingrés Mínim Vital o la subvenció del Govern», ha assegurat.

Finalment, MÉS-Estimam Palma exigeix al Govern espanyol la regulació del mercat immobiliari de la capital balear, «ja bastant tensat», a partir de la limitació dels preus del lloguer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nofret, fa mes de 2 anys

Mesclar en una sola conselleria i en mans exclusives del PSOE, Habitatge i Mobilitat, va ser un greu error de MÉS i PODEMOS.

Valoració:1menosmas
Per Toni, fa mes de 2 anys

Però si estan en el Govern! Hola??

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente