cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
13°

El Pi celebra la seva primera executiva i crea la figura del defensor de l'afiliat

El PI- Proposta per les Illes Balears ha celebrat aquest dissabte la primera executiva balear de la formació on s'ha aprovat crear la figura del defensor de l'afiliat. L'advocada Margalida Palerm serà l'encarregada d'ajudar els afiliats i afiliades en qualsevol qüestió que puguin tenir, respecte al partit, amb l'objectiu de garantir els drets i deures dels afiliats.

En aquest sentit, el president d'El Pi, Tolo Gili, ha explicat que «podran participin de les activitats del partit i en els òrgans de govern i representació, exercir el dret a vot en els òrgans que formi part i en tot cas assistir, també amb dret de vot, al Congrés Balear o Insular d'acord amb els Estatuts i el Reglament que els reguli».

Segons Gili, «volem obrir el partit a tothom, que tothom pugui dir la seva, pugui ser escoltat i que hi hagi total transparència». El president d'El Pi ha comentat que «el defensor de l'afiliat tindrà dret a participar en les executives insulars amb veu, però sense vot, podrà proposar, als òrgans corresponents, l'adopció dels acords que consideri oportuns en defensa dels afiliats i una vegada cada dos anys exposarà les actuacions dutes a terme davant els afiliats, ja sigui de forma directa a un Congrés o per mitjà de comunicació d'informe, entre d'altres».

L'executiva també ha aprovat un equip d'idees i d'estratègies polítiques per marcar les noves línies de la formació. Gili ha dit que «es tracta d'un grup de feina que ens doni el relat del partit i, políticament, ens posicioni molt millor per tal que puguem expressar a la societat el que som».

D'altra banda, l'executiva balear ha aprovat que els membres de la formació amb representació a les diferents administracions presentin una moció reclamant que els concursos públics es licitin en lots per tal d'afavorir a les petites i mitjanes empreses de les illes. Aquesta moció també demana que s'introdueixin, als plecs dels contractes públics, clàusules que penalitzin el pagament endarrerit als subcontractistes per l'empresa adjudicatària de factures.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.