cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

13 de desembre judici: 12 joves acusats de llançar confeti a un restaurant s'enfronten a una petició de 29 anys de presó

La setmana del 13 de desembre a l'Audiència 'Provincial' de Palma es celebrarà el judici contra 12 persones encausades per haver fet, suposadament, una protesta contra el turisme massiu a Mallorca. Els joves acusats s’enfronten a una pena d’un total de 29 anys de presó per 'desordres públics'.

Els fets es remunten al juliol de 2017, quan es realitzà una acció reivindicativa al port de Palma en la qual una vintena de joves va desplegar pancartes amb el lema 'Tourism kills Mallorca' i es tirà confeti a les terrasses dels restaurant.

Les persones encausades foren citades a declarar el febrer de 2018 al jutjat d’instrucció número 2 de Palma i ara, 3 anys després dels fets, seran jutjades.
En el seu moment, la defensa va presentar recurs d’apel·lació a l’Audiència Provincial de Palma sol·licitant l’arxivament de la causa, perquè, segons expliquen, «moltes de les encausades que seran jutjades no es trobaven en el lloc dels fets i així s’ha demostrat durant la instrucció».

Les encausades foren identificades erròniament a través de fitxers policials, la qual cosa fa pensar que la policia espanyola «segueix emprant bases de dades il·legals dels joves organitzats a Mallorca que participen en els moviments socials. D’aquesta forma, poden encausar i criminalitzar de manera aleatòria les persones que assisteixen a concentracions o manifestacions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sí, sí, per a ells, pop és animal de companyia !, fa mes de 2 anys

En la percepció dels jutges feixistes deu ser que el confetti a dojo deu entrar en la categoria d´arma llencívola i contusiva. En canvi els cops de porra dels agents policials, repartits amb mala bava i il·legalment picant a les parts altes del cos, deuen ser semblants a les carícies d´un nadó.
Així és com es reparteix justícia en aquest país medieval anomenat EspaÑistán.

Valoració:4menosmas
Per Quin desastre!, fa mes de 2 anys

Pels jurges posats pel PP, di un independentista llança confeti és un acte terrorista. Si un feixista llança balesbo fabricq bombes,, és llibertat d'expresiô.

Valoració:4menosmas
Per Estat de dret? Estat de dretes!!!, fa mes de 2 anys

Per llançar confeti, 29 anys de presó.
Per estar fabricant una bomba, amb intenció de volar el campus de la nostra Universitat: Absolt.
Per publicar una foto amb una metralleta apuntant al balcó d'un polític nacionalista, profetint anenaces: Absolt
Per pegar a un avi devant de la seva neta, per dur un llaç groc a la solapa: Ni s'ha investigat.
Per practicar exercicis de tir amb arma de foc, utilitzant com a blanc fotografies de membres del govern d'esquerres: Absolt.
Per assassinar a un jove només per ser nacionalista i d'esquerres: Deixen als assassins lliures i per un poc més, tanquen a la família i als amics de la víctima.
I suma i segueix.
Però a sobre, ens volen fer creure que la justícia és igual per a tots.

Valoració:14menosmas
Per Bartomeu, fa mes de 2 anys

La deriva que està agafant espnya amb la impunitat de treballadors de certes institucions (jutges, policies) i civils és perillosissima. I ja no en parlem de l'amenaça exagerada i gratuita que sempre tenen als eu abast amb el suport de fiscalies o acusacions particulars (politiques) figura que no existeix a europa. Encara estem esperant que els dels aldarulls i violents de blanquerna a madrid entrin a presó en compliment de sentencia ferma, o la ultima manifestació racista a madrid que de moment segueix impune, ells saben perfectament que els sortirà com a molt a pagar una multeta i de ben segur no l'hauran de pagar ni de la seva butxaca.

Valoració:17menosmas
Per Vergonya!l, fa mes de 2 anys

L'Estat Hispànic quan aplica les lleis desvaria.
Els jutges no se basen en els fets dels acusats, si no en qui son i quines idees polítiques tenen.

Valoració:18menosmas
Per Què més es pot dir ?, fa mes de 2 anys

Un despropòsit judicial total !
Estam en una espaÑa franquista i erdoganitzada !

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente