algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.64°
15°

Més per Menorca lamenta que el Govern no vulgui debatre els fons europeus en seu parlamentària

Els grups del Govern han rebutjat la possibilitat que el Parlament debati sobre les diferents polítiques que s'estan impulsant en matèria de fons europeus. La votació s'ha produït en el marc d'una moció que havia presentat Més per Menorca per tal que les diferents estratègies que el Govern està preparant i de les que participa per a aconseguir la màxima captació de fons europeus es portessin a debat en el Parlament.

Concretament, Més per Menorca proposava continuar un dels procediments previstos en el Reglament que consisteix en el fet que el Govern emeti informes al Parlament i que aquest els decideixi debatre, en ple o en comissió, i, posteriorment, els grups tenguin possibilitats de presentar propostes de resolució. Segons ha afirmat el diputat menorquinista, aquest mecanisme permet un debat polític entre el Govern i els grups parlamentaris que, a més, és «la feina que han de fer els parlamentaris»; és a dir, debatre amb el Govern els objectius que estan desenvolupant les tasques que està duent a terme.

Durant el debat de la moció, els grups del Govern han justificat el seu vot en contra dient que la concreció de les polítiques del Govern només correspon al Govern i no al Parlament. A més, han volgut remarcar que ja hi havia una compareixença del conseller de Fons Europeus.

En resposta, Més per Menorca ha defensat que el debat parlamentari «no menysté per a res l’autonomia del Govern en la seva gestió». Pel que fa a la compareixença, els menorquinistes han destacat que és un format «molt pobre, donat que es basa en un debat purament bilateral entre el Govern i els altres grups parlamentaris».

En aquest sentit, el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, ha destacat que «no hi ha voluntat que els grups debatin entre ells». «És molt lamentable que el Govern i concretament el conseller Miquel Company tenguin por que les polítiques que impulsen es duguin a debat al Parlament, això demostra una vegada més que el Govern està en una deriva de restar-li el màxim protagonisme al Parlament», ha denunciat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.