algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

El Pi: «És una vergonya que alguns departaments del Govern es posin de perfil en la defensa i difusió de la llengua pròpia»

En la seva intervenció en el Debat de Política General el portaveu d’El Pi-Proposta per les Illes Balears al Parlament, Josep Melià, s'ha referit a les situacions de discriminació lingüística patides per catalanoparlants en les darreres setmanes i les reaccions des de l'Executiu. Melià ha remarcat que és «una vergonya que alguns departaments del Govern es posin de perfil en la defensa i difusió de la llengua pròpia». Per això, ha exigit «contundència en l'atac de les discriminacions lingüístiques».

El portaveu d'El Pi també ha reclamat al Govern que presenti els recursos d’inconstitucionalitat que facin falta per a complir amb els Pressupostos Generals de l’Estat. El diputat ha assenyalat que, «si el Govern no es planta i no combat aquest insult als ciutadans de Balears no estarà complint amb les seves obligacions. Hauria de ser el Govern i no El Pi qui impulses tots els recursos d'inconstitucionalitat que fessin falta per lluitar contra uns pressuposts estatals que no contemplen el que per llei tenen l'obligació de contemplar».

Respecte als Fons Europeus, Melià ha criticat que «la gestió dels fons es fa des del centralisme i això ja és un mal començament. Però és que a més a més, els fons, sobretot, haurien d'anar adreçats a la transformació del model i dotar-lo de major solidesa. La realitat, però és que fa la sensació que aquests fons serveixen per tot, que gran part se'n van a infraestructures necessàries, però que no tenen el valor afegit necessari i, sobretot, que es fa d'esquena al sector privat en lloc de fer-se des de la concertació».

Pel que fa al model econòmic, Melià ha assegurat que «necessitam finançament, igualtat d'oportunitats i autogovern perquè sense això difícilment podem ser ambiciosos en la redefinició del nostre model econòmic», i ha afegit que El Pi «vol i defensa que el turisme continuï essent la principal indústria d'aquesta terra. El Pi mira en positiu el turisme. Ara bé, això no vol dir que el nostre model turístic no requereixi importants actuacions, ni vol dir que no sigui necessària augmentar la diversificació i incrementar el pes d'altres sectors econòmics, que és necessari».

Respecte a la nova Llei d’Educació el diputat ha mostrat escepticisme. «El Pi considera un error aquesta política tant de l'esquerra i la dreta de fer una llei educativa pròpia cada pic que es produeix un canvi de Govern. Per a nosaltres això és una enorme irresponsabilitat i un dels entrebancs més monumentals que tenim per dibuixar una societat millor a llarg termini».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No alimenteu trolls, fa mes de 2 anys

@Pepeta



Totalment d'acord; i també, mantenir-ne la valoració com més a prop de zero millor; encara que això suposa, de vegades, puntuar-los en verd.

Valoració:0menosmas
Per Macià, fa mes de 2 anys

L'espanyolista de més avall pensa que la llengua pròpia dels mallorquins, menorquins i pitiüsos és la castellana, i a posta l'anomenam "foraster".
En canvi, diu que la catalana és una imposició, i a posta l'anomenam "mallorquí", "menorquí" i "eivissenc", perquè no és pròpia de les Illes Balears.
Com que ell va viure de ple la castellanització franquista, es pensa que els mallorquins sempre han viscut així.

Valoració:2menosmas
Per Pepeta, fa mes de 2 anys

Jo segueixo pensant que a n'aquests emprenyosos, millor ni llegir-los i ignorar-los.

Valoració:1menosmas
Per P, fa mes de 2 anys

Per @i tant.
No entenc com se pot ser tan curtet.
No ho entens, pobret. Som catalans!!

Valoració:1menosmas
Per au calla, fa mes de 2 anys

I tant, amb les teves teories manipuladores de la veritat, sembles ben be que has sortit amb un diplomet baix el braç, gràcies a un institut Juanca primero. O potser ni això.
Amb teòrics com tú, que s´apartin tots els Abascals.

Valoració:1menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

No és que es posin de perfil, és que no s´hi posen.

Valoració:7menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

"Llengua pròpia"
Hay que repetirlo cada día, pues ni ellos están convencidos.
Si es propia no es catalana, y si es catalana, no es propia. Es impuesta por la fuerza de las armas.

Valoració:-11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente