algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

[VÍDEO] Josep Costa: «El meu objectiu és guanyar aquesta batalla a Europa, per això he decidit no presentar-me a declarar»

L'exvicepresident del Parlament de Catalunya Josep Costa no es presentarà a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on estava citat aquest dimecres per la querella de la Fiscalia que l'acusa de desobediència al Tribunal Constitucional espanyol.

Una acusació que el pretén castigar, juntament amb l'expresident Roger Torrent i els exmembres de la mesa Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado, per haver permès el debat de resolucions parlamentàries en favor de l'autodeterminació i de la reprovació del rei espanyol.

En un missatge difós a Twitter, Costa diu: «En el seu moment, ja vaig dir que no reconeixia l’autoritat d’aquest tribunal per a jutjar els acords i debats d’aquest parlament. No era retòrica, no estic disposat a establir una taula de diàleg amb uns jutges i fiscals repressors que no tenen nocions bàsiques de què és la separació de poders. El meu objectiu és guanyar aquesta batalla a Europa, per això he decidit no presentar-me a declarar».

Costa restava pendent d'una resposta del Tribunal Constitucional espanyol a una demanda de mesures cautelars que aturés precisament aquesta declaració. Va presentar-hi un recurs d'empara per violació del dret a la inviolabilitat parlamentària per aquest procediment penal. A més, va demanar la recusació de tots els magistrats del TC que havien de prendre aquesta decisió perquè són precisament els qui van admetre l'incident d'execució contra els membres de la mesa que van permetre aquells debats parlamentaris i que s'aprovessin aquelles resolucions. Costa té interposada una demanda al Tribunal d'Estrasburg contra aquella decisió del Tribunal Constitucional.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant, fa mes de 2 anys

En Europa no os conoce ni el tato. Quizá en Osetia del Sur sepan algo, aunque solo sea por casualidad.

Valoració:-3menosmas
Per Coratge, fa mes de 2 anys

Enhorabona. Necessitam polítics valents, però valents que demostrin de veres que són valents.

Valoració:10menosmas
Per Bé que fa, fa mes de 2 anys

Ben fet, si el procediment ho admet i li permet recórrer als tribunals europeus.. Tanmateix si va a declarar, possiblement no torni a dormir a casa seva en molts d'anys, com li feren a Jordi Turull.

Valoració:10menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys

Molt ben fet. No podem reconèixer els tribunals espanyols, antidemocràtics i colonials .

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente