nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

MÉS reitera el rebuig a l’ampliació de l’aeroport de Palma i exigeix la retirada del projecte com ha passat amb l’aeroport del Prat

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha reiterat aquest dijous el rebuig de la formació a qualsevol ampliació de l’aeroport de Palma encaminada a absorbir més trànsit aeri. Segons Noguera, la retirada del projecte d’ampliació d’El Prat a Barcelona confirma que és possible fer el mateix a Son Sant Joan i ha exigit al govern de Sánchez «la retirada immediata d’un projecte clarament perjudicial per a les Illes Balears».

Noguera ha recordat que, a proposta de MÉS, el Parlament ja s’ha pronunciat en dues ocasions en contra de la ampliació i ha reclamat que qualsevol intervenció en aquesta infraestructura «ha de ser consensuada amb el Govern de les Illes Balears». Segons Noguera, «resulta inexplicable que des de Madrid es tengui en compte el rebuig social i institucional d’uns territoris i d’altres no. Volem i reclamam el mateix tracte. És una nova evidència que el pes polític dels partits estatals es nul».

Davant tot això, el coordinador ecosobiranista ha instat el govern estatal a recular en les seves intencions de continuar endavant amb un projecte que preveu un increment del 14% del trànsit aeri. En aquest context, l’aposta de MÉS per Mallorca és implementar mesures de decreixement turístic: «Convivim amb la massificació turística i el pla director de l'aeroport de Palma és del 2001, amb avaluació ambiental dels anys 90. És evident que el context social, ambiental i econòmic ha canviat radicalment. Per això, tot i la vigència legal, és necessària una nova avaluació ambiental per a desenvolupar els projectes», ha recalcat Noguera.

Actualment, l’aeroport de Palma té uns beneficis anuals de més de 200 milions d’euros mentre que la reinversió és nul·la. Així Noguera ha explicat que l’aeroport «no pot ser una màquina de crear ingressos que se’n van a Madrid, sense cap retorn i, a més, AENA té un deute històric amb Mallorca i les Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 2 anys

Gràcies Més. Si cal, hem de muntar una manifestació. ja n'hi ha prou de ser tan tous!

Valoració:0menosmas
Per Pobre home, fa mes de 2 anys

A Catalunya no amplien el Prat perquè el PSOE no governa la Generalitat. Aquí, en canvi, hi governa el PSOE i vosaltres que sou els seus escolans.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente