muy nuboso
  • Màx: 17.17°
  • Mín: 11.35°
16°

El Pi denuncia la «inacció» del Govern en els casos de discriminació lingüística en l'àmbit sanitari

El portaveu d'El Pi-Proposta per les Illes Balears, Josep Melià, ha criticat la «inacció» del Govern en els darrers casos de discriminació lingüística en l'àmbit sanitari. Melià ha registrat una bateria de preguntes en què demana a la Conselleria de Salut quines accions ha dut a terme per a garantir que els usuaris es puguin expressar en català sense cap entrebanc als serveis de salut, i si s'ha obert algun expedient informatiu o disciplinari per possibles actuacions de discriminació lingüística per part del personal dels serveis de salut.

Així mateix, el diputat ha assenyalat que, el Govern «ha de garantir que els ciutadans puguin ser atesos amb les dues llengües oficials. No pot ser que perquè un ciutadà parli en català el discriminin. El Govern no es pot posar de perfil, és inadmissible que això passi. No pot ser que s'excusi en què el percentatge de discriminacions lingüístiques és molt baix».

Segons Melià, aquesta situació és «inacceptable». «El Govern s'ha de posar les piles i garantir els drets lingüístics dels ciutadans, a més de lluitar i defensar la llengua pròpia de les Illes Balears, ja que és el que assenyala la normativa, tant a l'Estatut d'Autonomia com a la llei de normalització lingüística recuperada la legislatura passada gràcies a una iniciativa d'El Pi», han remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.