cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.31°

El Pi vol que el Consell reclami a l'Estat un sistema de finançament que permeti als ajuntaments regular nous tributs

El Pi-Proposta per les Illes Balears vol que el Consell de Mallorca reclami a l'Estat l'articulació d'un sistema de finançament que garanteixi la suficiència financera de les entitats locals. La portaveu d’El Pi al Consell de Mallorca, Xisca Mora, també ha explicat que «s’ha de permetre regular nous tributs i millorant la participació en els tributs de l’Estat per adequar els ingressos i despeses a la realitat econòmica i social a què han de fer front». Segons Mora, «s’ha d’incrementar la seva autonomia en la determinació dels tributs, evitant la dependència econòmica d’altres administracions, i garantint la capacitat de gestió dels seus propis recursos».

La formació ha presentat 77 propostes de resolució i també demana reclamar a l'Estat l’eliminació de la taxa de reposició, i l’articulació d’un model de funció pública que garanteixi l’autonomia organitzativa de les entitats locals. En aquest sentit, Mora ha deixat clar que l’objectiu és que «se’ls permeti dur a terme les polítiques de recursos humans necessàries per poder prestar de forma adequada els serveis de la seva competència».

D’altres propostes de resolució fan referència a presidència, turisme, drets socials, cultura i patrimoni entre d’altres. La portaveu d’El Pi al Consell ha apuntat que «hem fet moltes propostes que tenen com a objectiu dotar de més competitivitat a l’illa i apostar per un canvi de model econòmic que aposti per la diversificació». Mora ha volgut destacar la petició que s’ha fet al Consell per «incorporar una partida específica en el pressupost del 2021, destinada al finançament especial per a la millora dels establiments i habitatges d'ús turístic». D’altra banda, la portaveu també ha comentat que s’han fet propostes per ajudar les persones més vulnerables que han patit les conseqüències de la crisi de la Covid-19 i els joves perquè es redacti una diagnosi sobre la situació de la joventut a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.