algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Armengol assegura que manté «la pressió política» a l'Estat per a dotar el factor d'insularitat

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dijous que manté «la pressió política» a l'Estat perquè es doti econòmicament el factor d'insularitat del Règim Especial de les Balears (REB).

Així s'ha expressat Armengol davant preguntes dels mitjans després que aquest dimecres es coneguessin les al·legacions de l'Advocacia de l'Estat davant el recurs que va presentar el Parlament al Tribunal Constitucional per no haver inclòs aquesta dotació en els pressupostos de 2021.

Entre d'altres arguments, els advocats de l'Estat argumenten en el seu escrit que el Govern espanyol no està obligat a dotar als PGE el factor d'insularitat, i qüestionen les xifres que aporta el Parlament per a parlar de discriminació estructural cap a les Balears.

La presidenta ha reiterat que considera el recurs del Parlament un «error polític» perquè al seu parer no és «la línia adequada» de treball ni tampoc una «bona estratègia de negociació».

Armengol ha defensat que el ja aprovat del REB és «molt important» i ha rebutjat que l'Estat «digui que no ha de compensar la insularitat». La presidenta ha subratllat que per a poder dotar el fons s'ha de reunir una comissió bilateral per a decidir sobre la metodologia d'aplicació, una reunió que espera que es pugui convocar «aviat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquí, fa mes de 2 anys

Francineta, es veu que no l'hi has fet bé al president, t'hauràs d'esforçar més la propera vegada.

Valoració:-1menosmas
Per Si no canviam tots, ells no canviaran, fa mes de 2 anys

Me pareix que si la majoria no vol votar partits d'aqui i s'estima més votar a partits centralitzats a Madrid aquest problema no s'arreglara mai.
Ara no veis que si Francina Armengol comença a lluitar, per tenir una millor dotació pressupostària per a les nostres illes ,la defenestraran i posaran a la Presidència a una forastera o a un foraster espanyolista, que sera molt mal o mala d'aguantar per tots els naturals d'aquestes illes?
El que s'ha de fer, és no voler sucursals i no tenir por de tudar el vot, perque no hi ha vot més tudat que el que se dóna als partits que te traicionen.

Valoració:4menosmas
Per Andreu, fa mes de 2 anys

Seria inèdit que un president de comunitat autònoma del mateix partit que el del gobierno espanyol s'enfrontàs al seu presidente per reclamar els fons que corresponen al territori. Si ho fes, llençaria la seva carrera política en el partit (en aquest cas el psoe) a la paperera. No s'aconseguirà res i tot serà cercar excuses en aspectes tècnics o pressupostaris. El cas és que de les illes Balears i Pitiüses surten molts doblers cap a l'estat i en tornen menys dels que els corresponen.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente