algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

MÉS exigeix al Ministeri d'Educació un fons extraordinari per a fer front a les mesures de seguretat i higiene a les aules el pròxim curs

MÉS per Mallorca reclama a l'executiu de Pedro Sánchez habilitar un fons extraordinari que possibiliti al Govern continuar garantint la seguretat a les aules el pròxim curs escolar i poder seguir totes i cadascuna de les instruccions donades pels Ministeris de Sanitat i Educació. Així ho ha anunciat el diputat i portaveu de MÉS a la Comissió d'Educació del Parlament, Joan Mas "Collet", qui ha avançat que la formació ecosobiranista materialitzarà la petició a través de mocions en tots els ajuntaments, així com mitjançant una Proposició no de Llei al Parlament i una iniciativa al Senat liderada per Vicenç Vidal.

El diputat remarca que no té sentit que el Ministeri estableixi uns requisits molt similars als del darrer curs i no reparteixi un fons específic per a adaptar les aules, com va ocórrer el curs passat. En aquest sentit, Joan Mas insisteix en el fet que cal mantenir tant el reforç de plantilles com totes les mesures de seguretat, però exigeix que aquests fons no siguin a càrrec del pressupost del Govern sinó que siguin aportats pel Govern espanyol. I no només això, Mas recorda que el curs passat els ajuntaments varen fer un esforç econòmic molt important «tot i no tenir competències en educació» per a mantenir nets i segurs els centres educatius. A més, alguns ajuntaments també varen cedir espais. «No només cal un fons per pal·liar el sobrecost que assumirà el Govern, sinó el que també hauran d’assumir les corporacions locals».

En aquest context, el diputat de MÉS insisteix a disposar d'un nou sistema de finançament per a poder no tenir la dependència actual de l'Estat. «Amb una hisenda pròpia no tendríem els problemes de liquiditat actual, ni l'endeutament que tenim, ni molt manco necessitaríem ajuda externa per encarar eventualitats com aquesta», ha assegurat.

Amb tot, Mas ha fet valdre «la feinada i responsabilitat de tota la comunitat educativa ajuntaments, equips docents, equips directius i sobretot famílies i alumnes per l'exemplaritat demostrada el curs passat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.