algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

El Pi avisa que les al·legacions de l'Estat davant el Constitucional suposen que ni el REB ni l'Estatut «serveixen per a res»

El portaveu d'El Pi-Proposta per les Illes Balears al Parlament, Josep Melià, ha avisat aquest dimecres que els arguments esgrimits per l'Estat al Constitucional per a justificar que els PGE no incloguin el factor d'insularitat suposen sostenir que ni el Règim Especial per a les Balears (REB) ni l'Estatut d'Autonomia «serveixen per a res».

Així s'ha expressat Melià en declaracions als mitjans, després que l'Advocacia de l'Estat hagi respost formalment al recurs que va presentar el Parlament contra els pressupostos estatals de 2021 per no dotar el factor d'insularitat.

Melià ha censurat que les al·legacions de l'Estat buiden de contingut el REB i l'Estatut, ja que aquestes normes «preveuen un fons» de compensació «però si els PGE no compleixen és igual, no passa res», ha ironitzat.

També ha criticat que el Govern espanyol apel·li al fet que encara no s'ha reunit la comissió bilateral per a avançar en el mecanisme: «Com que no la reuneix, no hi ha factor d'insularitat», ha denunciat.

El Pi ha protestat per la «ignorància supina que practica l'Estat cap a les Balears» i ha considerat la seva actuació «un frau de llei i un insult polític a les Illes». També ha criticat que el Govern espanyol negui «implícitament que hi ha un dèficit estructural» que perjudica l'arxipèlag.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.