algo de nubes
  • Màx: 20.06°
  • Mín: 12.82°
20°

Ensenyat critica l'anunci de retallar 200 milions de les aportacions del Govern espanyol a les Balears i reclama desplegar el REB

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha assegurat que el model de finançament autonòmic «fa set anys que està caducat» i ha demanat a la ministra d'Hisenda espanyola que posi ja un primer esborrany de la reforma sobre la taula. «Exigim que es reuneixi el Consell de Política Fiscal i Financera per a treballar en un nou model de finançament, amb calendari i terminis. Estam farts que les solucions siguin a curt termini. El canvi de model de finançament és urgent», ha assegurat.

Segons Ensenyat, el finançament autonòmic és una qüestió «fonamental i prioritària» i ha insistit que «no es pot ajornar més el debat de la reforma del model». De fet, el diputat de MÉS ha recordat que recentment la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, va anunciar públicament que no hi havia prou consens al Congrés per a poder plantejar una alternativa al model del 2009. A aquesta circumstància, ara cal afegir, assegura Ensenyat, la retallada anunciada pel Govern espanyol de reduir en 200 milions d'euros les aportacions a les Illes Balears. «Tenim un sistema pervers que sempre acaba perjudicant-nos. És l’hora de desplegar sense més dilacions el REB».

Amb tot, el portaveu ecosobiranista ha lamentat que «malauradament a hores d'ara el Govern espanyol encara no ha procedit a la reforma del sistema de finançament caducat des del 2014, ni ha propiciat un acord per al reconeixement dels més de 9.000 milions d'euros que l'Estat deu a les Illes Balears per mor del infrafinançament acumulat». Davant d'aquest panorama, Ensenyat ha remarcat que «els qui tornen a incomplir són la ministra i el govern de Pedro Sánchez. La ministra ha decidit que cal retardar-ho i que els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears continuem per darrere de la resta».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.