algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

El PP denuncia que sense l'aplicació del REB «es fa inviable la ramaderia a les Balears»

El Grup Parlamentari Popular (GPP) denuncia que el Govern «no exigeixi l'aplicació del Règim Especial de les Balears (REB) per a compensar la insularitat, cosa que fa inviable la ramaderia a les Balears». En aquest sentit, la diputada Asunción Pons, portaveu del PP en temes d'Agricultura, argumenta que «la supervivència de la ramaderia a Balears implica un repartiment més just i equitatiu dels costos i beneficis perquè els productors percebin un preu que, com a mínim, cobreixi els costos i tingui rendibilitat».

Així, el Partit Popular denuncia que el Govern Armengol, i concretament la consellera d'Agricultura, Mae de la Concha, «continuen sense exigir al Govern de Pedro Sánchez la immediata dotació pressupostària i aplicació de el nou Règim Especial de les Balears que va ser aprovat pel Consell de Ministres, format per PSOE i Podem, al febrer de 2019». «No s'han desenvolupat les mesures fiscals, tampoc no s'ha inclòs el factor d'insularitat en els Pressupostos de l'Estat de l'any 2020 i del 2021 i avui continuam sense veure reduïts els sobrecostos del fet insular», declara Asunción Pons. La parlamentària autonòmica declara que «la nova Política Agrària Comunitària (PAC) per al període 2023-2027 ha de reconèixer Balears com a regió insular per rebre més recursos, però desconeixem quan es concretarà i es rebran aquests recursos; i mentre, el sector ramader ha de resistir durant el 2021 i 2022, però avui es troba en perill de desaparició a Balears».

Suport a l'informe 'SOS Frisona'

El Partit Popular comparteix el contingut i les conclusions de l'informe 'SOS Frisona', que ha donat a conèixer a Menorca l'Associació Frisona Balear. Concretament, quan denuncia els perjudicis del fet insular i la manca de resposta del Govern, amb uns costos de producció per als ramaders de les Balears un 64 per cent superiors als de la Península, el que suposa un extracost anual de 1.133 euros/vaca. També quan assenyala que la llet no és producte excedentari a les Balears amb una producció de 39.553 tones de llet líquida i un consum de 112.439 tones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.