nubes dispersas
  • Màx: 18.5°
  • Mín: 8.69°
18°

Vox duu el Govern al Tribunal Constitucional espanyol per les mesures anti-Covid

El Grup Parlamentari de l'organització neofeixista, Vox, en el Congrés espanyol ha recorregut davant el Tribunal Constitucional espanyol dos decrets del Govern que reformen la llei sanitària de les Balears i estableixen mesures de control de la pandèmia de Covid-19 una vegada va cessar l'estat d'alarma del passat mes de maig.

La reforma també estableix un règim sancionador per a fer front als possibles incompliments de les regulacions relacionades amb el coronavirus.
La diputada ultra, Macarena Olona ha confirmat la interposició del recurs perquè sosté que la norma balear «imposa la vacunació obligatòria i el confinament forçós, entre altres mesures il·legals». No obstant això, el punt de la vacunació no està contingut en la reforma assenyalada, tal com va aclarir en el seu moment la Conselleria de Salut del Govern davant missatges que apareixien en xarxes socials assenyalant aquesta obligatorietat.

El recurs va ser anunciat per Vox a mitjan passat mes de juliol, quan en la seva pàgina web va assenyalar que portaria al Tribunal Constitucional el Decret 5/2021 del Govern que va entrar en vigor el 7 de maig.

En ocasió d'aquest anunci, Vox ja assenyalava que el Govern «pretén vacunacions i confinaments forçosos o confiscació de béns», a més de l'establiment d'un «règim sancionador específic per a fer front als incompliments de les disposicions dictades per a pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la Covid-19».

La reforma, que es va aprovar tramitar com a projecte de Llei, regula mesures de confinament perimetral d'una barriada, un municipi, una illa o tot l'arxipèlag, els controls a l'entrada de les illes a través de ports i aeroports, la restricció de les reunions, la limitació a la mobilitat en horari nocturn o la limitació d'aforaments en llocs de culte. Entre els nous articles que s'introdueixen en la llei sanitària de 2010 s'inclouen també mesurades d'intervenció de centres de serveis socials.

Règim sancionador específic

Com a règim sancionador específic per a fer front als incompliments de les disposicions dictades per pal·liar els efectes de la crisi pel Covid-19, la norma contempla que es puguin agreujar les infraccions lleus i greus quan aquestes són comeses en un territori on s'hagi declarat el màxim nivell d'alerta sanitària.

En aquest punt s'inclou també un nou tipus infractor que sanciona els incompliments de l'acreditació del resultat negatiu de les proves diagnòstiques que, en el seu cas, s'estableixin, amb caràcter previ, com a mesures de control de la sortida de la zona o l'illa o les illes afectades o d'entrada en aquestes, o la negativa a sotmetre's a aquestes proves amb caràcter posterior.

El decret inclou així mateix una disposició addicional única que fixa preus i tarifes màximes que han d'aplicar els centres, serveis i establiments sanitaris i sociosanitaris, públics i privats, per a la realització de les proves diagnòstiques. Així, s'estableix que les PCR costaran com a màxim 75 euros i les proves d'antígens, 30 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Potser pensen que si un govern regional és capaç de fer això, més endavant farà una DUI

Valoració:0menosmas
Per ?, fa mes de 2 anys

La mort, a vegades pot ser un alliberament!
Esper tocar-ho amb les mans

Valoració:1menosmas
Per ARRUIX!, fa mes de 2 anys

Pero no proposen cap idea alternativa. I és que no la tenen, perque saben fer altra cosa que no sigui destruir.

Valoració:29menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente