algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Fina Santiago: «Si en comptes de persones majors morissin nins i joves, no es debatria l'obligatorietat de la vacuna»

La consellera d'Afers Socials i Esports del Govern, Fina Santiago, ha afirmat aquest dimecres que si en comptes de persones majors morissin nins i joves a causa del coronavirus «no es debatria l'obligatorietat de la vacuna».

En una roda de premsa per presentar els projectes en matèria de Serveis Socials a finançar amb fons europeus, Santiago ha insistit, remarcant que es tracta d'una opinió personal que no pretén recollir el posicionament del Consell de Govern, que si la mortalitat s'hagués donat entre la població més jove «la dicotomia economia-salut no s'hauria donat».

Encara que la consellera ha remarcat en diverses ocasions que es tracta d'una opinió expressada a títol personal, ha defensat en tot cas la posició del Govern de no obligar a vacunar-se --legalment no pot fer-ho-- sinó fomentar-la de totes les maneres possibles.

En aquest sentit, ha defensat que per a accedir a gimnasos i participar en entrenaments i competicions esportives a partir de setembre es demani vacunació o una prova de detecció negativa. «No obligam, però donam alternatives», ha puntualitzat.

Santiago ha recordat que fixar l'obligatorietat de la vacunació depèn del Govern d'Espanya i que des de l'Executiu d'aquí s'estimula «tot el que es pot».

Així, ha subratllat que el Govern ha estat dels primers executius a obrir la vacunació a tota la població --des d'aquest dimecres és possible acudir a vacunar-se sense cita prèvia-- i també a exigir-la per entrar a les residències de persones majors amb l'alternativa de la prova negativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un vell, fa mes de 2 anys

La vida és vida per tothom, i el valor que té és el que fas amb ella, siguis jove o vell. N' hi ha molts que als trenta ja són morts, i només esperen que quan arribi l' hora les donin cristiana sepultura . Hi ha comentaris per aquí que són propis de nazis, i ja sabem tots si era vida o mort el que va aportar el nazisme.

Valoració:2menosmas
Per Toni F, fa mes de 2 anys

@Francesc Mas. De veritat penses que la vida d'un ancià val menys que la d'una persona jove? Comentaris com el teu mostren el grau d'humanització que alguns éssers (humans?) pateixen. La teva objectivitat és la dels neofeixistes, no parlis d'objectivitat, valorar el dret a la vida d'un ancià en aquests termes és una crueltat. Els nazis ja eren del mateix parer que tu, no és res nou doncs, però sí terriblement paorós que torni.

Valoració:4menosmas
Per No és això, fa mes de 2 anys

@Francesc Mas: Però no se tracta d'estriar si viuen els joves o els majors, perque no s'ha de superar cap dilema moral pel fet de que no se pot salvar a tothom i estriam els joves per molts de motius obvis. Se tracta de vacunar-se i de no tenir conductes de risc just per diversió I més si la feina que els porta doblers a la seva economia és la de cuidar majors.
Si moríssin tots els majors, aquests mateixos que no se volen vacunar i que no valoren les vides dels avis, plorarien perque se quedaríen sense feina.

Valoració:2menosmas
Per Cap ferrerico, fa mes de 2 anys

Totes les vides valen.
Totalment d'acord amb la consellera.

Valoració:8menosmas
Per És així, fa mes de 2 anys

Dona Fina té raó. I encara en hi ha més, perque hi ha joves que se queixen de que no poden anar de bauxa, "per culpa d'uns vells als que tanmateix no tardaran molt en morir-se de qualsevol malaltia".
Dissortadament és així com diu la Consellera, per molt que na Prohens cridi i digui animalades amb la boca oberta.

Valoració:5menosmas
Per Francesc Mas, fa mes de 2 anys

Objectivament, val més la vida dels joves que la dels majors.

Valoració:-18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente