algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

El Pi duu al Parlament l'alarma social pels casos de discriminació lingüística i demana fermesa al Govern

El PI – Proposta per les Illes Balears, ha presentat una Proposició No de Llei al Parlament, titulada 'Polítiques a favor de la igualtat i combat de les discriminacions lingüístiques'.

El partit centrista recorda, en la seva exposició de motius, la legislació vigent i l'obligació que té el Govern de protegir els drets dels catalanoparants i remarca que segons la Llei: «El Govern de la comunitat autònoma assegurarà l'ús de la llengua catalana en totes les funcions i activitats de caire administratiu que realitzin les institucions i els organismes que en depenen».

La PNL d'El Pi diu «Vist que contínuament els mitjans de comunicació i la mateixa oficina de drets lingüístics reben denúncies de discriminacions lingüístiques i d'impossibilitat d'usar la llengua pròpia de les Illes Balears tant en el tràfic mercantil, sobretot, a comerços i restaurants, com també a nivell d'organismes públics, molts d'ells depenents del mateix Govern de les Illes Balears, especialment en el cas de l'Ib salut. Vist que davant determinats atacs i discursos públics convé reiterar el compromís amb allò marcat per la legalitat assenyalada».

Propostes

La Proposició No de Llei presentada al Parlament conté les següents propostes:

Primer.- El Parlament de les Illes Balears constata el seu ferm compromís amb donar compliment a la legalitat vigent en matèria lingüística i especialment a l'article 4 del nostre Estatut d'Autonomia.

Segon.- El Parlament de les Illes Balears insta al Govern de les Illes Balears a realitzar totes les inspeccions, reorganització d'efectius i canvis necessaris per a garantir que els ciutadans puguin ser atesos en les dues llengües oficials, en cas d'impediment d'aquest dret s'insta al Govern a tramitar, si s'escau, els corresponents expedients disciplinaris als empleats públics que puguin impedir amb dol o culpa l'exercici dels drets reconeguts als ciutadans.

Tercer.- El Parlament de les Illes Balears insta al Govern a canviar l'Ordre del conseller d'Educació en relació amb la capacitació dels docents de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB) i del Conservatori Superior de Música a fi i efecte de garantir el requisit de coneixement de la llengua catalana. Així mateix es rebutja i reprova l'actitud de la Conselleria d'Educació en relació amb aquesta Ordre.

Quart.- El Parlament de les Illes Balears insta al Govern de les Illes Balears a incloure dins les seves campanyes d'inspecció en matèria de consumidors la possible discriminació lingüística per la utilització de la llengua pròpia per part de l'usuari. I, si és el cas, es tramitin els corresponents procediments administratius

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per fora, fa mes de 2 anys

El PI, y el de la foto (un rebotado de U.M. que lleva en el negocio 40 años bisiestos), sobran. Son innecesarios. No aportan nada.

Valoració:-9menosmas
Per Renata, fa mes de 2 anys

I el de MÉS que diuen de tot això?
I na Francina?
... perquè alguna aresponsabilitat en deuen tenir en la seva acció de govern.

Valoració:7menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

Alarma social.
Exacto.
Vayas a donde vayas, no se habla de otra cosa.
Bares, supermercados, en el trabajo...
COVID? Qué es eso?.



Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente