algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.08°
10°

Esquerra Republicana carrega contra Casado pel català: «No és ignorància, és baixesa política»

La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha defensat aquest dilluns sense matisos el català com la llengua comuna als Països Catalans. I ha carregat contra el PP per voler «dividir-nos» per la parla. «No és ignorància, és roïnesa, és la baixesa política de menystenir les llengües en lloc de valorar-les, en lloc de fomentar-les, en lloc de protegir-les; n'estem farts», ha assegurat en roda de premsa.

En aquest sentit, ha carregat contra els populars per menystenir la llengua de 10 milions de persones, una llengua que també és «pilar fonamental de cohesió del nostre país», i per mentir dient que «el castellà està amenaçat a Catalunya». «Volen negar-nos perquè saben què som i que hi som; ho fan amb la voluntat de dividir-nos, d'empetitir-nos, de negar-nos, però no se'n sortiran. Plantarem cara allà on faci falta en defensa de la nostra llengua i la nostra cultura», ha afirmat Vilalta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per idò sí, fa mes de 2 anys

Això de "plantarem cara allà on faci falta en defensa de la nostra llengua i la nostra cultura" tant de bo que ho fessim, però no sé fins a quin punt ho farem, perquè actualment hi ha moltíssims de catalanoparlants que passen de fer-ho. I si no ho feim, estam perduts. Si no defensam amb força la nostra llengua i la nostra cultura, les perderem, i amb elles la nostra identitat com a poble, i passarem a ser uns espanyolets de segona o tercera, sempre menystinguts pels "castellanos viejos".

Valoració:1menosmas
Per Que més voldria ell, fa mes de 2 anys

Portavozo aquest? Però si reuneix menys gonellada a les seves manifes pancas, que la meva padrina gent al curset de macramé.

Valoració:0menosmas
Per dic, fa mes de 2 anys

Balearium: Tu deus ésser el portavozo del espanyolisme ranci.

Valoració:5menosmas
Per Macià, fa mes de 2 anys

L'espanyolista del fòrum diu que na marta Vilalta "debería de ir" a classes de castellà. No sap que ell també n'hi hauria d'anar: "deberia de ir" ha d'esser "debería ir", sense preposició. En castellà, "deber de" indica suposició, no obligació.



"debe de estar en su casa" = deu esser a ca seva (suposició)
"debe estar en su casa" = ha d'esser a ca seva (obligació)

Valoració:6menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 2 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a 'tota la Catalunya' com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."
(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")




Aquí teniu la proposta de Josep Guia:
https://www.academia.edu/2486699/%C3%89s_molt_senzill_digueu_li_Catalunya

Valoració:1menosmas
Per Catalunya és Plural, fa mes de 2 anys

Tots som catalans: diversos i amb igualtat de condicions. La merde invasora que foto el camp. Visca els Països catalans.

Valoració:4menosmas
Per Juimonos, compadre, fa mes de 2 anys

Ja ho sabeu, si voleu xerrar bé el foresterense, heu de fer cas a Mestre mongolarium. Deberíais de ir yendo.

Valoració:2menosmas
Per Balearium, fa mes de 2 anys

La portavoza panca deberia de ir a clases de castellano.

Valoració:-17menosmas
Per pacotur, fa mes de 2 anys

baixesa política la d'ell i la dels seus votants, que l'aplaudien amb una ràbia tal que pareixia que se'ls sortien els ulls de les òrbites de tant d'odi que porten dins.

Valoració:12menosmas
Per Visca la República catalana!, fa mes de 2 anys

La sobirania correspon al conjunt del nostre poble; és a dir, correspon a tot Catalunya, a tot el poble català, no a una part d'aquest (Mallorca, Eivissa, el Principat, València, Catalunya Nord, Menorca, Formentera, l'Alguer, etc.). Si fomentam la divisió de la nació catalana col·laboram a la perpetuació de l'imperialisme del Regne d'Espanya (UN regne), de la República francesa (UNA república) i de la República italiana (UNA república).

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente